Eksplosion lagde restaurant i ruiner: Nu er politiet klar med årsag

Der er intet, som tyder på at gaseksplosionen søndag aften i Helsingør var planlagt eller med overlæg, lyder det fra Nordsjællands Politi.

Søndag aften kort fra midnat, blev en stor del af Helsingørs borgere vækket af et massivt brag.

En gaseksplosion jævnede restaurant Indian Crown på Belvederevej med jorden og mange naboer fik ødelagt deres vinduer. 

Nu meddeler Nordsjællands Politi at ulykken i Helsingør efterforskes som en ulykke.

Eksplosionen skete klokken 23.45, og den foreløbige konklusion på de tekniske undersøgelser er, at der ikke er noget, som tyder på, at eksplosionen skyldes andet end en ulykke som følge af udsivende gas. 

Der var ingen personer i restauranten, og ingen kom til skade, da eksplosionen skete.

- Vi har foreløbig konkluderet, at eksplosionen skyldes, at noget gas er sivet ud fra en gasflaske og er blevet antændt af en gnist fra nogle af de hvidevarer, som har været i restaurantens køkken, siger politikommissær Henrik Gunst, Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Gudskelov kom ingen til skade men beboere omkring restauranten fik et chok, da eksplosionen skete kort før midnat. Og det chok har ikke fortaget sig endnu.

Ved gennemgangen af murbrokkerne blev der fundet en gasflaske, hvor det på baggrund af flaskens beskaffenhed ikke kan udelukkes, at gassen kan have sivet ud gennem en utæthed eller en forkert monteret slange.

Nordsjællands Politi afventer den endelige tekniske rapport fra NKC, Nationalt Kriminalteknisk Center, som har bistået Nordsjællands Politi med undersøgelserne. Først når den foreligger, kan den endelige årsag til eksplosionen fastlægges. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik