Efter vandscooter-ulykke: Jerngitre lukker Københavns Havn

Det bliver fremover sværere for kajakker og småbåde at komme ind i Københavns Havn syd fra. Det sker, efter en vandscooter sidste år påsejlede og dræbte to kvinder.

Det sendte et kollektivt gisp gennem Københavnerne, da en jolle fuld af unge turister sidste år blev påsejlet i Københavns Inderhavn.

En vandscooter torpederede båden i høj fart, og ulykken kostede to unge amerikanske kvinder livet.

Vandscooter-sejladsen i Inderhavnen var længe blevet påtalt af fritidssejlere, og i tiden efter ulykken var alle parter optaget af, hvordan man undgår en lignende situation i fremtiden.

Nu anbefaler politiet så By & Havn at spærre for sejllads gennem de såkaldte stigborde ved Slusen med et gitter.

 
 

Kollektiv straf

Det skal holde vandscooterne syd fra ude, men desværre rammer det også de tusindvis af andre fritidssejlere, der fremover vil være afhængig af en sluse, der skal betjenes af sejlklubbernes medlemmer.

Den, mener sejlerne, er svær at betjene, og så er bemandingstiden yderst begrænset, hvilket også vil have en negativ effekt på sejladsen.

- På grund af en ulykke, så straffer man kollektivt, siger Søren Danielsen, der er medlem af Bådklubben Valby.

Men det er der altså ikke noget at gøre ved lige nu. Til TV 2 Lorry oplyser By & Havn, at der ikke er andet at gøre end at efterleve det, når det drejer sig om et sikkerhedskrav.

Søren Danielsen forudser dog, at lukningen vil få store konsekvenser for det københavnske sejlerliv:

- Man forhindrer de ti bådklubber, der ligger på den ene side af Slusen, i at komme igennem med deres familier til Papirøen eller til almindelig sommerunderholdning. 

 

Politiet forstår - men står fast

Allan Nyring er ledende politiinspektør i Københavns Politi. Han forstår godt sejlernes frustrationer, men henviser til sikkerhedsaspektet.

- Vi har stor forståelse for den betydning, det kommer til at få for de daglige brugere, men vi tør ikke tage risikoen for, at der igen kommer nogen sejlende, og vi ser endnu en forfærdelig ulykke, siger han til TV 2 Lorry.

Det første gitter er allerede monteret, og den 26. marts kommer der til at være spærret helt af.

Heldigvis for sejlerne åbner politiinspektøren for, at man kan genoverveje løsningen på et senere tidspunkt

- Når sæsonen er overstået, er det klart, vi laver en evaluering, hvor vi siger: "Hvad betød det her så?" og så vil vi gå ind og lave en ny vurdering, siger han.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik