Efter ulykke: Regler for vandscootere og speedbåde strammes

Reglerne for vandscootere og speedbåde skal strammes.

Foto: Thomas Sjørup / Scanpix

Der skal være mere sikkerhed på vandet, og derfor strammes reglerne for brug af vandscootere og speedbåde nu. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen har i dag sendt et lovforslag i høring, der lægger op til, at der fremadrettet skal tegnes ansvarsforsikring for vandscootere og visse speedbåde. Der lægges også op til øget mulighed for konfiskering af denne type fartøjer på grund af vanvidssejlads eller ved gentagne lovovertrædelser. 

Læs også Efter vandscooter-ulykke: Sikkerheden er styrket i havnen

I pressemeddelsen siger Justitsminister Søren Pape Poulsen:

" Vi har stort fokus på at forbedre sikkerheden omkring vandscootere i de danske havne. I Københavns Havn er der henover sommeren iværksat en markant styrkelse af politiets beredskab på vandet. Med de nye tiltag er der taget endnu et vigtigt skridt på vejen for at dæmme op for vanvidssejlads i vores havne."

Som led i regeringens opstramning har Søfartsstyrelsen herudover sendt regler i høring om et nyt særligt vandscooterbevis. Med de nye regler bliver der krav om, at dem, der vil sejle vandscooter og lignende fartøjer, fremover skal gennem både en teoretisk og en praktisk prøve.

Prøven skal sikre, at man er i stand til at sejle vandscooteren på forsvarlig vis. I anklagemyndigheden arbejdes der samtidig på at sikre, at bødestraffene for ulovlig sejlads med vandscootere har et passende niveau, der afspejler sagernes alvor. 

Læs også Fører af dræbende vandscooter må blive i fængslet

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik