Efter ulykke: Nordsjællands Politi slår til mod vanvidssejlads

Nordsjællands Politi har fået ny båd, der skal gøre det lettere at bekæmpe hurtigtsejlende motorbåde og vandscootere

En ny båd skal de kommende uger hjælpe Nordsjællands Politi med at fange fartsyndere til havs.

Det sker, fordi Nordsjællands havne og kystområder bruges flittigt i sommerperioden, men ifølge politiet er det ikke alle, der opfører sig ordentligt på vandet.

- Vi har haft episoder tidligere år, men også i år, hvor vandscooterne sejler for tæt på land og for tæt på de badende, og det er det, vi gerne vil kontrollere. Langt de fleste sejler efter reglerne, men desværre ser vi også personer – ofte på vandscootere eller andre hurtigtsejlende både  – der sejler for hurtigt og for tæt på badende gæster,  siger Magnus Andresen til TV 2 Lorry. 

Indsatsen er målrettet politikredsens kyster på Øresund, Kattegat, Isefjorden og Roskilde Fjord og varer som udgangspunkt frem til og med uge 34. 

Skal skabe tryghed

Den styrkede indsats sker i kølvandet på den ulykke, der i maj måned kostede to amerikanske studerende livet, da de blev torpederet af en vandscooter i høj fart, mens de sejlede i en såkaldt Go Boat ved Langebro i Københavns Havn.

Og det er netop for at skabe tryghed for fritidssejlere, at man nu sætter ind mod folk, der sejler for stærkt og hensynsløst.

- Det skaber stor utryghed, og sammenholdt med den tragiske begivenhed i København, hvor to kvinder i maj måned mistede livet i kollisionen med en vandscooter, har vi derfor besluttet at styrke vores indsats til vands, så vi hurtigt kan sætte ind over for blandt andet denne vanvidssejlads, forklarer Magnus Andresen.

Ifølge chefpolitiinspektøren vil resultatet af den nye indsats afgøre, hvor vidt man vil overveje at fortsætte længere end de planlagte uger.

- Vi prøver at køre en indsats frem til og med uge 34, og så tager vi stilling til, hvordan effekten har været i forhold til den indsats, siger han til TV 2 Lorry.

Båden, der er godt seks meter lang, er oppustelig og kan nå en hastighed på cirka 70 km/t. Den går under navnet Rigid-Hulled Inflatable Boat.

Fra maj til september er det i Nordsjællands politikreds kun tilladt at sejle med motorbåd inden for en afstand af 300 meter fra kysten, hvis man sejler med så lav fart, at båden ikke planer på vandet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik