Efter S-togs-kaos på Køge Bugt: Nu afkræves ministeren handling

Solrøds borgmester mødes i dag med transportministeren for at gøre opmærksom på problemerne med S-togene til og fra Køge.

Den ustabile S-togsdrift på Køge Bugt-linjen er på dagsordenen i eftermiddag, når transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, mødes med Solrøds borgmester Niels Hörup, Venstre.

Mødet kommer efter længere tid med forsinkede tog, tog, der er for korte og maassive aflysninger.

Det går hårdt ud over de 78 procent af Solrød-borgerne, der pendler til og fra arbejde - og borgmesteren kræver derfor, at der gøres noget. 

- Specielt i forbindelse med sporarbejdet sidste år, var der mange udfordringer på Køge Bugt linjen, men på trods af, at det arbejde nu er færdiggjort, så er der fortsat alt for mange tog, der er forsinkede eller aflyste. Der er mange mennesker, som hver dag er afhængige af togene på Køge Bugt strækningen, og det er på høje tid, at problemet også får høj prioritet hos ministeren, siger Niels Hörup i en pressemeddelelse. 

S-togenes såkaldte kundepunktlighed nåede i februar det laveste niveau i et halvt år. Kun 89,6 procent af rejserne levede op til kravet om at være højst 3 minutter forsinket. Målet er 92,3 procent. 

Også ny station på dagsordenen

På mødet vil borgmesteren også tale om muligheden for en ny station i Trylleskov Strand.  Det har man drømt om siden 1960'erne, hvor stationen var en del af fremtidsplanerne, men den er aldrig blevet til noget, selv om det forberedende jordarbejde allerede blev lavet, da Køge Bugt-banen blev anlagt

Frem mod 2030 forventer Solrød Kommune, at der kommer over 1.800 nye borgere i Trylleskov Strand-området.

Tidligere transportminister Hans Christian Schmidt, Venstre, var noget forbeholden over for en ny station.

Vi følger op på mødet senere i eftermiddag. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik