Efter otte måneder: Terrormistænkt flugtfange fortsat efterlyst

Den terrormistænkte Anwar Daadoue, der flygtede fra Vestre Fængsel i august 2018, er fortsat efterlyst af politiet.

Den 1. august 2018 gik Anwar Daadoue ud af porten på Vestre Fængsel, som om intet var hændt.

Kort tid efter blev Københavns Hovedbanegård afspærret.

Her finkæmmede politi og specialstyrker området i håb om at finde flugtfangen, som ved hjælp af snedighed og med hjælp fra andre kunne gå uhindret gennem sikkerhedskontrollen i fængslet, der er Danmarks største arresthus.

Siden kom det frem, at flugtfangen var en 46-årig syrisk mand, der var varetægtsfængslet i Danmark med henblik på udlevering til Italien, hvor han var sigtet for omfattende økonomisk kriminalitet og finansiering af terror.

TV 2 Lorry sendte live fra Københavns Hovedbanegård, mens politiet søgte efter flugtfangen. Se klippet herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

Københavns Politi jagtede en flugtfange. Det medførte, at politiet midlertidigt lukkede Københavns Hovedbanegård.

Fortsat på fri fod otte måneder efter flugt

Konkret er Anwar Daadoue sigtet for at have "ledet, organiseret og deltaget i voldshandlinger med henblik på terrorisme", fortalte politiet tre dage senere.

Nu, over otte måneder senere, er manden fortsat på fri fod.

Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

- Københavns Politi kan oplyse, at manden stadig er efterlyst i sagen, skriver politiet i en mail.

Københavns Politi ønsker dog ikke at udtale sig yderligere om sagen, der fortsat er uopklaret.

Derfor har det heller ikke været muligt for TV 2 Lorry at få svar på, hvorvidt Anwar Daadoue fortsat formodes at være i Danmark.

Fængselsflugt medførte bedre sikkerhed

Kriminalforsorgen ønsker ikke at svare på spørgsmål om den konkrete sag, men oplyser, at sagen har haft stor betydning for fængsler og arresthuses praksis siden.

Efter fangeflugten fremsatte justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) et lovforslag, der blandt andet gav Kriminalforsorgen, som varetager de danske fængsler, mulighed for at optage fingeraftryk og fotografere samtlige varetægtsarrestanter for at kunne identificere dem.

Og det har gjort en betydelig forskel, lyder det fra Lars Rau Brysting, som er Koncern sikkerhedschef hos Kriminalforsorgen.

- Lovændringen, der trådte i kraft i februar måned, er meget kærkommen for os. Det betyder, at vi kan optage fotos af varetægtsarrestanter. På den måde kan vi bedre forhindre en situation som undvigelsessagen fra sommeren. Det har været et stort ønske for os, og det er i det hele taget med til at øge sikkerheden, siger Lars Rau Brysting til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Vi har også lavet interne regler for, hvor ofte fotos skal opdateres. Det gør vores fængselsopgave stærkere i forhold til at identificere vores indsatte og de besøgende. Og kombineret med vores egne interne regler omkring afvikling af pårørendebesøg, styrker vi sikkerheden. Det har selvfølgelig også en direkte sammenhæng med undvigelsesepisoden fra sommeren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik