Efter opløsning: Nu går nabokommuner sammen om nyt beredskab

Greve Kommune vil fremover arbejde sammen med nabokommunerne Høje Taastrup, Vallensbæk og Ishøj om at skabe et nyt fælles beredskab.

Byrådet i Greve har sagt ja til at indgå i et samarbejde om beredskabet med flere nabokommuner. 

Dette sker efter, at Østsjællands Bedredskab i sidste uge gik i opløsning, da flere kommuner ønskede at droppe samarbejdet og finde en ny model. 

I Greve er det særligt Køges udmelding af Østsjællands Beredskab, som har fået kommunen ind i det nye samarbejde. 

Ny konstellation

Uden Køge hænger kommunerne i Østsjællands Beredskab ikke længere geografisk sammen. 

Det blev derfor anledningen for Høje-Taastrup Kommune til at invitere nabokommunerne Vallensbæk, Ishøj og Greve til et nyt samarbejde om beredskabet, skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse. 

Der har været flere gode grunde til at sige ja til et ny fælles aftale, fortæller Greves borgmester.

- Vi fire kommuner hænger geografisk sammen, vi kender hinanden godt, og vi ved, at vores beredskabsfolk, både de ansatte og de frivillige, kan lide at arbejde sammen, siger Pernille Beckmann (V). 

Hurtigere ud af samarbejde

Samarbejdet i Østsjælland Beredskab har indtil videre kunne opsiges med to års varsel.

Men da flere kommuner nu ønsker at træde ud af den fælles aftale, kan det muligvis lade sig gøre at komme ud af samarbejdet tidligere end først antaget. 

For byrådet i Greve er det en meget vigtig faktor, at borgerne og virksomheder fortsat vil få den hjælp, de har brug for. 

- Vi går ikke på kompromis med borgernes sikkerhed. Og på længere sigt får vi et endnu mere robust beredskab med medarbejdere, der har en fælles beredskabskultur, udtaler Pernille Beckmann (V). 

Østsjællands Beredskab blev etableret i 2015 af kommunerne Greve, Høje-Taastrup, Roskilde, Køge, Solrød, Vallensbæk, Ishøj og Stevns.

Se TV 2 Lorrys indslag fra marts: Køge Kommune træder ud af Østsjællands Beredskab.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik