Efter Nørrebro-uro: Blå partier kræver svar fra Frank Jensen

Politikerne skal tage stilling til, om Københavns Kommune fortsat skal støtte Ungdomshuset, kræver en samlet borgerlig opposition.

Efter urolighederne den 1. marts omkring Ungdomshuset kræver de blå partier på Københavns Rådhus, at overborgmester Frank Jensen, Soc.dem., svarer på en række spørgsmål.

Svarene skal bruges, så partierne kan tage stilling til, om kommunen fortsat skal stille hus og penge til rådighed til fonden bag Ungdomshuset - noget, der har været kraftigt debatteret siden den voldsomme demonstration.

quote - Overborgmesteren må komme på banen og fortælle, hvad urolighederne får af betydning for Ungdomshusets fremtid. Det er skatteyderne, der finansierer huset, og derfor har de også krav på at få en forklaring fra overborgmesteren.

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, København, Dansk Folkeparti

Overborgmesteren skal blandt andet svare på, hvilke informationer politiet har givet Københavns Kommune i forbindelse med politiaktionen i Ungdomshuset på Dortheavej 61.

- Overborgmesteren må komme på banen og fortælle, hvad urolighederne får af betydning for Ungdomshusets fremtid. Det er skatteyderne, der finansierer huset, og derfor har de også krav på at få en forklaring fra overborgmesteren, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti.

Carl Christian Ebbesen har tidligere meldt ud, at den kommunale støtte til Ungdomshuset skal fjernes, hvis der findes en direkte forbindelse fra Ungdomshuset til demonstrationens voldelige sammenstød med politiet den 1. marts.

Demonstrationen var en planlagt og lovlig demonstration i forbindelse med ti-året for rydningen af det tidligere Ungdomshus på Jagtvej 69, men endte med at udvikle sig til kampe mellem politi og demonstranter.

- Hvis de voldelige aktiviteter er blevet planlagt i huset, så er Dansk Folkepartis holdning klar. Ungdomshuset skal lukkes, siger han.

quote Københavnerne er til grin for deres egne penge, hvis det viser sig, at brugerne af det nye autonome ungdomshus har været medvirkende til balladen. I givet fald må huset og den kommunale pengestrøm stoppe.

Jakob Næsager, gruppeformand, København, Kons.

Venstre: Der er en voldskultur

Dansk Folkeparti er ikke alene om at kræve svar på en længere række spørgsmål. På Nørrebrograde blev smadret bankautomater og i alt udført hærværk for flere millioner kroner.

- Vi vil have afdækket, om brugerne af det autonome ungdomshus har medvirket til volden og hærværket. Københavnerne er til grin for deres egne penge, hvis det viser sig, at brugerne af det nye autonome ungdomshus har været medvirkende til balladen. I givet fald må huset og den kommunale pengestrøm stoppe, sigerJakob Næsager, gruppeformand og politisk leder i København for Det Konservative Folkeparti.

Venstres kulturordfører i kommunen, Jens-Kristian Lütken, vil heller ikke være med til, at skattekroner bruges på et ungdomshus, der er "inficeret af forskruet voldskultur", som han beskriver det. Det vil Venstre have sat en stopper for, og det bakker løsgængeren Kasper Heumann Kristensen op om.

- Vi må ikke bare endnu engang trække på skuldrene i forhold til de uroligheder, som en lille gruppe utilpassede borgere påtvinger os andre. Det er kun rimeligt at overborgmesteren får muligheden for at redegøre for urolighederne, så vi som politikere har det bedst mulige grundlag for at vurdere Ungdomshuset fremtidige virke, siger Kasper Heumann Kristensen.

Forespørgselsdebatten finder sted på Borgerrepræsentationens møde torsdag eftermiddag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik