Foto: TV 2 Lorry

Efter nødråb: Politikere bremser byggeri

Køge Kommune lukker nu ned for byggeriet omkring prestigeprojektet Køge Kyst, som får familiehuse til at krakelere og revne. Det sker efter en familie stod frem i TV 2 Lorry og klagede sin nød.

Køge Kommune nu fløjlshandskerne af over for bygherrer, der ikke straks tager ansvar for skader på for eksempel private hjem, skriver DAGBLADET Køge.

Se indslag om de revnede huse i Køge her

Flere konkrete sager i kommunen, hvor familier har fået ødelagt deres hjem og bygherren har stukket hovedet i jorden, har fået politikerne i Økonomiudvalget til at tage kommunens skrappeste middel i brug. De hiver ganske simpelt stikket til byggeriet.

- Det sker som et resultat af andre sager, hvor der også er sket skader i forbindelse med andre graveprojekter, hvor borgerne er endt i en klemme. Det gider vi ikke, og vi vil have bygherrer til at leve op til deres ansvar. Vi gør nu det, som vi har mulighed for som myndighed, fordi vi har et moralsk ansvar for borgerne i kommunen, selvom vi ikke er juridiske forpligtede, siger borgmester Flemming Christensen (K) til DAGBLADET Køge.