Nu offentliggør politiet lydfil i mystisk drabssag

Nordsjællands Politi offentliggør billede, lydfiler og oplysninger i forbindelse med overfaldet, der kostede en 58-årig kvinde i Tisvildeleje livet.

Opdateret d. 20. januar: Vi har fjernet billedet af den dræbte

Nordsjællands Politi har i dag, tirsdag, offentliggjort en lydfil, et billede og nye oplysninger om Charlotte Asperud, der blev dræbt i sit hjem i Tisvildeleje den 30. april. De håber, at de nye oplysninger kan føre til borgerhenvendelser, der kan bruges til at klarlægge kvindens færden i ugen op til overfaldet.

Den 58-årige Charlotte Asperud døde efter et overfald, der fandt sted den 30. april omkring klokken 02.45 i hendes hjem på Aspevej 3 i Tisvildeleje. I lydfilen, som politiet har offentliggjort, kan man ifølge Nordsjællands Politi høre gerningsmandens stemme.

Hør lydfilen fra hændelsen herunder. ADVARSEL: Voldsomme optagelser.

Nordsjællands Politi påpeger, at de fortsat undersøger forskellige motiver til overfaldet.

Dialekt fra Københavnsområdet og Nordsjælland

En stemmeanalyse viser, at manden på optagelserne taler med dialekt fra Københavnsområdet og Nordsjælland. Nordsjællands Politi ønsker ikke at oplyse, hvordan eller hvor optagelsen kommer fra.

- Vi håber, at der er nogen, som kan genkende gerningsmandens stemme og vil kontakte os med oplysninger om, hvem det kan være, siger efterforskningsleder Henrik Gunst, der er politikommissær i Nordsjællands Politi.

Politiet har også offentliggjort et billede af den afdøde kvinde og detaljer om hendes arbejde og daglige liv.

Arkiv
Arkiv
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Læge på Hillerød Hospital

58-årige Charlotte Asperud var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital. Hun havde desuden vagter i Sundhedshuset i Helsingør og akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital. Den afdøde var desuden engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, som har set eller kender Charlotte Asperud fra andre sammenhænge. Det kan være borgere, som har set Charlotte Asperud enten alene eller i selskab med andre, både i lokalområdet og andre steder, siger efterforskningsleder Henrik Gunst.

Set med skaldet mand

Ifølge Nordsjællands Politi er Charlotte Asperud i månederne op til drabet blevet set sammen med en skaldet mand med briller. Nordsjællands Politi ønsker at høre fra manden.

Som en del af efterforskningen forsøger politiet desuden at klarlægge, hvorvidt Charlotte Asperud var i et forhold.

Samtidig vil politiet også gerne høre fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt, der ikke passer ind i "det normale hverdagsbillede".

Vicepolitiinspektør John Dyrberg Christensen opfordrer borgere til at henvende sig

Politiet understreger, at borgere, der har oplevet vindueskiggere, haft indbrud eller forsøg på indbrud som endnu ikke er anmeldt, bør kontakte politiet.

Nordsjællands Politi har været i tæt dialog med Charlotte Asperuds nærmeste pårørende forud for offentliggørelsen af navn og billede. De pårørende er også orienteret om offentliggørelsen af lydfilen.

Drab skete i forbindelse med indbrud

Overfaldet på Charlotte Asperud skete i forbindelse med, at den ukendte gerningsmand brød ind igennem et vindue og overfaldt kvinden, som formodentlig lå og sov, da indbruddet skete.

Nordsjællands Politi har flere gange opfordret borgere med viden om sagen til at henvende sig, men indtil videre har det været uden held.

Kvinden blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet i København. Morgenen efter var meldingen, at hendes tilstand var kritisk, og samme aften blev hun erklæret død.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på 114, hvis man har oplysninger i sagen.

TV 2 Lorry har tidligere dækket den makabre sag fra Nordsjælland, hvor en 58-årig kvinde afgik ved døden.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik