Efter mistanke om falske stemmer på Facebook: Nu har Fields kåret to vindere

I løbet af otte dage har to idrætsklubber fra Amager kæmpet for at vinde Field’s Charity-prisen på 10.000 kroner. Nu er begge hold kåret som vindere.

Mandag morgen klokken 9 stod det klart efter otte dage med intens duel. Gymnastikholdet KG66 Show Team fra Amager havde netop vundet over fodboldholdet 2300 Amager U13 i en stor afstemning med over 10.000 stemmer på Facebook.

quote Vi vil ikke gøre os til dommere over, hvad der er falsk eller ej

Thomas Thomsen, manager i shoppingcenteret Field's

Fire gange om året støtter shoppingcenteret Field’s et lokalt projekt, en klub eller en organisation med 10.000 kroner, og med 54 procent af stemmerne havde gymnasterne altså sikret sig sejren over fodbolddrengene.

Og denne gang valgte Field's altså som noget ny,t at vinderne skulle findes gennem en Facebook-afstemning.

KG66 Show Team skal bruge pengene på en tur til Italien, hvor de skal deltage i en gymnastikfestival, mens drengene 2300 Amager U13 håbede på en økonomisk håndsrækning, så de kunne komme ned til et stævne hos Real Madrid. De nåede dog kun at være slukørede i et par timer.

KG66 Show Team skal til Riccione i Italien og deltage i en gymnastik festival for 180 hold fra hele verden
KG66 Show Team skal til Riccione i Italien og deltage i en gymnastik festival for 180 hold fra hele verden

For omkring middagstid mandag valgte Field’s at kåre begge hold som vindere, og dermed gravede de en ekstra check på 10.000 kroner op af lommen.  

En beslutning, som vakte stor glæde i begge lejre.

- Det er første gang, at vi laver den her afstemning på Facebook, og vi havde ikke forventet, at det ville få så meget hype. Det er skønt, at så mange har været inde at stemme, og det har været en tæt kamp. Men desværre har der også været snak om falske stemmer fra udlandet, og selv om man ikke altid med sikkerhed kan sige, om profiler er falske eller ej, så tog vi beslutningen om, at begge hold skulle vinde, siger Field’s manager Thomas Thomsen.

Ikke sket før

Det er ledere og forældre fra de to lejre, der har gjort Fields opmærksomme på, at der måske var lidt for mange udenlandske stemmer i blandt, men det er lige så meget de unges engagement, der fik Field’s til at uddele en ekstra check denne gang – hvilket ikke er sket før ved tidligere kåringer, forklarer center-chefen.

Fodboldrengene fra 2300 Amager U13 skal til Madrid Cup, hvor de skal dyste mod en række internationale storhold.
Fodboldrengene fra 2300 Amager U13 skal til Madrid Cup, hvor de skal dyste mod en række internationale storhold.

- Det er første gang, at vi forsøger at lave en afstemning på den her måde, så det er helt nyt for os. Men det er en af præmisserne ved at lave en afstemning på Facebook, og det må man tage med. Vi vil i hvert fald ikke gøre os til dommere over, hvad der er falsk eller ej.

- Vi glæder os i stedet over, at de unge mennesker på de to hold er gået op i det med liv og sjæl, og så er vi bare glade for at kunne hjælpe de to hold med at komme ud og opleve de her stævner i udlandet, siger Thomas Thomsen.

Field’s har endnu ikke taget stilling til, om man fremover vil benytte sig af Facebook-afstemninger, når de næste vindere af Field’s Charity skal findes.

Vil du læse mere om de to hold, kan du gøre det her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik