Foto: Brian Bergman, Scanpix

Efter millionunderskud: Nu skal Bellevue Teatret forklare sig

Kommunen vil nu have en forklaring fra ledelsen på, hvordan teatret vil genoprette økonomien. Men der er ingen krise, siger afgående direktør.

Det går ikke så helt godt for teatret i den karakteristiske Arne Jacobsen-tegnede teater på Strandvejen i Klampenborg.

Der er år, der giver overskud, og der er år, der giver underskud. Sådan er det, og sådan har det altid været på Bellevue Teatret. Der er intet usædvanligt ved det

Anette Vendelbo, afgående direktør, Bellevue Teatret

Ikke blot kom Bellevue Teatret ud af 2016 med et underskud på knap 1,2 millioner kroner. Direktøren har også sagt op, en systueleder og en regissør er fyret, ligesom der kun er meldt en forestilling ud for den kommende sæson. Det skriver lokalavisen Villabyerne.

Ledelsen afviser dog enhver tale om krise.

- Der er overhovedet ikke krise. Der er år, der giver overskud, og der er år, der giver underskud. Sådan er det, og sådan har det altid været på Bellevue Teatret. Der er intet usædvanligt ved det,” siger Anette Vendelbo, teatrets afgående direktør, til avisen.

Læs også Fyret chef fra Det Kongelige får job på nyt teater

Kun to forestillinger i denne sæson

Hos Gentofte Kommune, der årligt spytter 6,2 millioner i teatret, har man dog bedt om en redegørelse for hvordan ledelsen vil genoprette økonomien.

Kulturdirektør Torben Frølich siger til Villabyerne, at det er kommunens pligt at spørge ind til hvordan teatret vil komme på ret økonomisk kurs igen.

- Der står i årsrapporten, at budgettet for 2017 også skal nedjusteres på grund af et svigtende billetsalg i foråret, så vi vil gerne vide, hvad de vil gøre for at vende udviklingen, siger han.

Ifølge egnsteateraftalen med kommunen skal teatret lave to nyopsætninger og én stor forestilling årligt.

Alligevel har teatret i den kommende sæson 2017/2018 kun to forestillinger på plakaten: ’Folk og røvere i Kardemomme By’, der får premiere til november og stand up-showet ’Jan Gintberg redder verden’, der får premiere i januar 2018.