Efter massive skandaler: Lars Seier køber Café Dan Turèll

Pengemanden og restaurantindehaveren Lars Seier Christensen køber Café Dan Turèll i København.

Milliardæren Lars Seier Christensen er kendt som succesfuld bankdirektør og iværksætter, som både har michelin-succesen Geranium i stalden og den genopståede Restaurant Alchemist på Refshaleøen – et projekt, der har kostet ham godt 100 millioner kroner.

Nu begiver Lars Seier sig også ind i den københavnske bar- og cafébranche med købet af den traditionsrige Café Dan Turèll i Store Regnegade i Indre By.

quote Jeg har altid holdt meget af stedet, fordi det har stor affektionsværdi for mig

Lars Seier Christensen

Men denne gang handler eventyret ikke om hverken michelinstjerner eller udsøgte gastronomiske oplevelser.

Nærmest tværtimod. I stedet caféen med mere end 30 år på bagen bringes tilbage til det, Seier selv kalder ’fordums storhed’.

- Jeg har altid holdt meget af stedet, fordi det har stor affektionsværdi for mig, siger Lars Seier Christensen.

Blakket fortid bekymrer ikke

TV 2 Lorry har i løbet af sommermånederne afsløret, hvordan Café Dan Turèll gentagne gange er blevet lukket af Fødevarestyrelsen på grund af flere forskellige forhold.

Den kendte café har blandt andet sjusket med fødevarerapporter og hygiejne, hvilket har afstedkommet flere sure smileys og lukninger.

Men selvom caféen har haft et blakket ry hos Fødevarestyrelsen, frygter Lars Seier ikke for fremtidige besøg af styrelsens kontrollanter.

- Det handler om, at stedet skal være pænt og rent og have den licens, det skal have. Og så er jeg sikker på, at de forskellige myndigheder er glade for, at jeg er ejer nu, siger Seier til TV 2 Lorry.

Desuden har caféen været lukket og politianmeldt på grund af fødevarer og drikkevarer, som ikke har været mulige at spore, ligesom ejerforholdene har været tvivlsomme.

Caféen har tidligere været ejet af den nu tidligere cafébaron i København, Bahram Sari Beliverdi, som i maj 2019 blev idømt knap fire års fængsel for groft bedrageri.

Heller ikke den tvivlsomme fortid bekymrer milliardæren Lars Seier Christensen, der ”springer let og elegant over efterslæbet”, som han siger.

Og nu er han altså ejer af den, med hans egne ord ”ikoniske”, café, som efter tre sure smileys alene i juli måned pludselig blev sat til salg i slutningen af august måned.

Milliardæren Lars Seier Christensen ejer både Geranium og Restaurant Alchemist. Nu har han også købt Café Dan Turèll i København.
Milliardæren Lars Seier Christensen ejer både Geranium og Restaurant Alchemist. Nu har han også købt Café Dan Turèll i København.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Ingen gourmet eller fine drinks

Lars Seier Christensen beskriver den historiske café som en del af hans ungdomsliv, hvor han og vennerne var fast inventar på Store Regnegade.

Der blev drukket øl, spillet pinball og hørt masser af 80’er-musik fra jukeboksen. Og sådan skal det igen være.

quote Her er ikke noget med dybe analyser af, hvad folk vil have. Jeg synes, det skal genoplives.

Lars Seier Christensen

- I første omgang skal det bringes tilbage til oprindelig stand. Det skal være med pinball og den notoriske chili con carne. Her er ikke noget med dybe analyser af, hvad folk vil have. Jeg synes, det skal genoplives.

 - Det her er også en drøm. Det skal være primært en bar. Når det drejer sig om restauranter har jeg i al beskedenhed lagt et vist niveau, så der vil jeg ikke forvirre, siger Lars Seier med henvisning til både Alchemist, der netop er genåbnet på Refshaleøen, og Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium; begge restauranter fra toppen af restaurant-pyramiden, hvor han er hovedejer.

Derfor bliver det ifølge Seier kun lette anretninger eller de få originale retter, som kommer på spisesedlen – blandt andet den chili con carne, som han husker tydeligt.

Efterlyser fortællinger og billeder

Men det er ikke alt fra ungdommen, milliardæren husker tydeligt. Og da slet ikke, når natten var løbet på de små timer og festen var godt i gang.

Derfor efterlyser han både billeder og fortællinger om stedet, som det var, da det åbnede.

- Hvis nogen kom der og har taget nogle billeder fra de tidlige år, så vil jeg meget gerne se og høre om det. Mine egne erindringer er ikke altid knivskarpe fra dengang, fortæller Seier og fortsætter:

- Man må meget gerne sende det til mig på Facebook, og hvis man giver noget værdifuldt, kan det være, at jeg giver en drink.

Stor istandsættelse på vej

Allerede nu har en person meldt sig på banen og fortalt, at han har adgang til den gamle pinball-maskine, som stod i caféen.

Nu skal jukeboksen igen findes frem og 80’er-playlisten støves af – og så skal lokalerne sættes i stand, så de kan bringe minder om en svunden tid tilbage.

- Jeg har indtryk af, at de er mange andre end mig, som ser den som et ikonisk symbol på slut 70’erne og start 80’erne. Og det kunne da være meget sjovt, hvis andre kunne have en trang til at gå ned ad memory lane.

- Lad os håbe den er klar til fordums storhed, når den åbner igen. Der går nok lige et par måneder, siger Lars Seier Christensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik