Rådhusplænen har blandt andet været stedet, hvor nostalgikere kunne rocke til 90'er hits. Vi Elsker 90'erne skal i fremtiden spille på Espelund Idrætsanlæg. Foto: Simon Skipper - Scanpix

Efter klager fra naboer: Slut med koncerter på Rådhusplænen

Rådhusplænen i Rødovre har huset enorme koncerter, men det skal være slut nu.

I sommer rockede Rødovres borgere til 90'er hits på Rådhusplænen og til tredagsfestivalen For Evigt.

Men fremover bliver der væsentligt mere stille på plænen. Kommunen har besluttet, at der til sommer kun må være en stor koncert på Rådhusplænen.

Vores koncertarrangementer er med til at putte Rødovre på landkortet, og det ene øjeblik synes alle, at det er fedt, men efter støjklager må vi nu ikke spille mere.

Tanja Haddaoui, arrangør af For Evigt

- Vi har haft en del arrangementer på Rådhusplænen, og det har givet anledning til støjklager fra beboerne. Der er en aftale om, at musikken skal lukkes ned klokken tolv, og der er sket nogle svigt. Så fremover holder vi kun en enkelt koncert hver sommer på plænen, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jan Kongebro, Soc. Dem., til TV 2 Lorry.

For Evigt spillede for længe i august, da Suspekt skulle afslutte festivalen. Her gav politiet og kommunen en såkaldt nødrets-tilladelse, så arrangørerne kunne spille længere. Det gjorde man, fordi man frygtede ballade, hvis man nægtede Suspekt at gå på, skriver Rødovre Lokal Nyt.

Vi Elsker 90'erne, der også plejer at spille på Rådhusplænen, har selv valgt at rykke deres event til Espelund Idrætsanlæg, fordi der ikke var plads nok på Rådhusplænen.

Læs også Nostalgien stortrives: Rødovre starter 90'er-festen

Byfesten bliver på plænen

Det ærgrer arrangørerne af For Evigt, at de ikke længere kan afholde koncerter på Rådhusplænen:

- Vores koncertarrangementer er med til at putte Rødovre på landkortet, og det ene øjeblik synes alle, at det er fedt, men efter støjklager må vi nu ikke spille mere, siger Tanja Haddaoui, arrangør af For Evigt til Rødovre Lokal Nyt.

Cirkus og den fire dage lange byfest får dog lov til at bruge plænen, som de plejer. Men det er forskelsbehandling, mener Tanja Haddaoui ifølge Rødovre Lokal Nyt. Det er Jan Kongebro ikke enig i: 

Læs også AQUA klar med hitparade til 90'er-fest - dog uden "spike-hår"

- Byfesterne rammer bredere end en enkelt koncert. Der kommer både børn og gamle. Vi afholder også sankthans med musik i begrænset omfang, men det rammer bredt, siger han.

For Evigt planlægger ifølge Rødovre Lokal Nyt at flytte festen til et endnu ukendt sted i København.

Sådan så det ud, da Vi Elsker 90'erne spillede deres sidste sommer på Rådhusplænen:

01:44

Festivalen Vi Elsker 90´erne startede i dag i Rødovre

Luk video