Efter klage: Nu er højhuse udskudt

En klage til Natur- og Miljøklagenævnet udskyder opførslen af det omfattende boligbyggeri Frederiksbro i Hillerød i foreløbig tre måneder.

Klagen er på vej fra foreningen Møllebrogruppen, efter kommunens byråd onsdag godkendte en lokalplan, som tillader opførslen af et omfattende boligbyggeri med op til 15 etager-høje huse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Kommunen har ikke sørget for at få styr på byggeriet, og der er heller ikke styr på vindforholdene, siger talsmand Steen Clausen om baggrunden for klagen.

Klagenævnet har mulighed for at bremse hele byggeriet og omgøre politikernes beslutning, men det forventer projektchef i M. Goldschmidt Holdning, der står bag byggeriet, ikke vil ske.

- Vi forventer ikke, at klagerne får medhold, for vi holder os inden for rammerne, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Uanset udfaldet af klagesagen, så bliver byggeriet udskudt. Når der er indleveret en klage, kan byggeriet nemlig ikke påbegyndes inden for de første tre måneder, mens klagenævnet vurderer, om klagen skal have opsættende virkning. Hvis den skal det, så kan der gå yderligere et år, mens sagen behandles færdig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik