Efter heftig debat: Nyt håb for Kaffetårnet ved Nørreport

Abdullah kan måske få lov til at beholde sit Kaffetårn. Københavns Kommune har droppet deres planer om at inddrage stedet.

I seks år er der blevet kværnet kaffe i den lille telefonkiosk ved Nørreport Station i Indre By, men kort før nytår fik lejeren, Abdullah Muhammad Abu-Lifa, en nedslående besked fra Københavns Kommune.

Han blev opsagt, fordi der skulle være PR-center for kommunens projekter for udsatte unge og handicappede - en meddelelse, som han blev både overrasket og vred over. 

Abdullah Muhammad Abu-Lifa mener ikke, at kommunen har spillet med åbne kort, for i lang tid har lokationen været dårlig på grund af stationens renovering, og først da lokationen bliver lukrativ vil man have fingre i den igen. 

Til gengæld tyder alt på, at hans højlydte protester er blevet hørt, og at kaffebaren alligevel bliver reddet. 

Efter at TV 2 Lorry er gået ind i sagen mandag har Socialforvaltningen i Københanvs Kommune nemlig valgt at trække sig. 

- Jeg synes jo ikke, at Abdullah skal smides ud af sit kaffetårn. Jeg tror på, at man kan finde en løsning, hvor der både er plads til, at pendlerne kan få deres kaffe, og at udsatte unge også kan være en del af byen. Så Socialforvaltningen har sagt nej tak til Kaffetårnet, siger socialborgmester Jesper Christensen (Soc.dem.) til TV 2 Lorry. 

Mere end 1.300 mennesker har da også skrevet under på, at de vil beholde Kaffetårnet ved Nørreport Station. 

- Når man har fået etableret en forretning her, som folk er glade for at komme til, og som ligger et rigtig godt sted, så er det fuldstændig forkert. Det andet (PR-center, red.) kan man lægge hvor som helst, siger en tilfældig kunde, som TV 2 Lorry møder mandag. 

40-årige Abdullah har gennem knap seks år serveret kaffe her på Nørre Voldgade.
40-årige Abdullah har gennem knap seks år serveret kaffe her på Nørre Voldgade.
Foto: TV 2 Kosmopol

Det er Københavns Ejendomme, der adminstrerer tårnet, som Abdullah har fået lov til at leje sig ind i gennem flere år. 

Kontrakten er kun midlertidig, og skal altså forlænges jævnligt, men kaffemanden regnede alligevel ikke med, at han pludselig ikke ville blive forlænget. Han har søgt aktindsigt i byens andre tårne, og heraf kan han se, at der ikke førhen har været præcedens for at opsige lejerne. 

- Jeg var tvunget til at leje huset i hele 2014, hvor der var vejarbejde på Nørreport Station. Det var penge ud af lommen, men jeg ved jo, at det er et godt spot, så jeg satsede langsigtet og sagde, at det her vil jeg gerne bruge tid, penge og kræfter på at få op og køre, siger Abdullah Muhammad Abu-Lifa til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Hvis man spurgte enhver anden person, om de ville leje det her sted i en renoveringsperiode på 3 år, hvor man hverken kunne kræve goodwill eller afslag i prisen eller en forlængelse, ville du så selv bruge tid og energi på det her? Det tror jeg ikke. 

Tirsdag vil han kontakte Københavns Ejendomme, som kan af- eller bekræfte om Abdullah Muhammad Abu-Lifa fortsat vil kunne brygge kaffe i tårnet, når nu Socialforvaltningen har trukket sig. 

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik