Efter hærværk: V kræver videoovervågning af legepladser

Venstre vil nu komme de frustrerede forældre i Skævinge til undsætning i form af mere videoovervågning af legepladserne. Nye Borgerlige bakker op.

Forældrene i Skævinge har fået nok af knuste glasflasker i sandkasserne og ødelagte bænke på legepladserne ved daginstitutionerne i byen. Og nu kommer partiet Venstre forældrene til undsætning.

Det er ”totalt uacceptabelt”, at daginstitutionerne udsættes for hærværk, mener Venstre. Partiet har derfor bedt om, at byrådet skrider til handling.

Konkret foreslår Venstre, at der opsættes videoovervågning af de hærværksudsatte kommunale ejendomme, så det er lettere at fange gerningsmændene.

Glasskår i sandkassen og knuste krukker er hverdag i Skævinge, hvor unge fester på børnenes legepladser.

Brud på den sociale kontrakt 

- Vi har i mange år ment, at bøller skal på video. Vi havde det med som et forslag helt tilbage i 2005 - og med de seneste hændelser er det på tide, at videoovervågning af udsatte kommunale ejendomme tages i brug for at stoppe og forebygge hærværk på kommunale ejendomme, siger lederen af Venstre i Hillerød Byråd, borgmesterkandidat Klaus Markussen, i en pressemeddelelse.

Ifølge ham er det er ikke blot tale om drengestreger af den uskyldige slags.

- Jeg ser det som et brud på den sociale kontrakt, vi har for almindelig respekt for hinanden og for vores fælles værdier, siger han.

Nye Borgerlige: Bagmænd skal straffes

Forslaget fra Venstre nyder indtil videre opbakning fra Nye Borgerlige.

- Jeg tror meget på, at vi for at sikre vores offentlige institutioner skal have overvågning. Både for at forebygge hærværk – men så sandelig også for at kunne straffe dem, der begår det. Derfor mener jeg også, at vi skal se på øget overvågning – både på skoler og i vores daginstitutioner, skriver partiets byrådsmedlem, Mette Thiesen, i et debatindlæg på Hillerød Postens hjemmeside.

I første omgang ønsker Venstre at sætte videokameraer op ved de mest hærværksudsatte ejendomme. Venstre vil dog også udbrede videoovervågningen generelt for at forebygge kriminalitet. 

Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard, Kons., forholdt sig i går til kritikken fra forældrene. Se interviewet her: 

Hillerøds borgmester afviser at låse legepladserne efter lukketid, men vil gerne se på andre løsninger.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik