Efter forsvarers kritik: Nu beklager politiet ubåds-tweet

Det var ikke hensigten at kæde fundet af et kvindelig sammen med ubådssagen, lyder det nu fra Københavns Politi.

Københavns Politi blandede to sager sammen, da politiet i en engelsksproget opdatering på det sociale medie Twitter tirsdag morgen skrev, at der vlille komme nyt om "ubådssagen" senere på dagen.

Det mener i hvert fald Betina Hald Egemark, der er forsvarer for den drabssigtede ubådsejer Peter Madsen. Hun mener ikke, at fundet af kvindetorsoen har noget med den verserende sag mod hendes klient at gøre. 

- Der er slet ikke ført bevis for, at det lig har noget med min klient at gøre. Og derfor skal de to ting selvfølgelig ikke kædes sammen. Det gør politiet, og det er ikke i orden. Det vil jeg rette henvendelse til dem om, siger Betina Hald Engmark til Jyllands-Posten.

Efterforskningsleder: Det er ikke mit tweet

TV 2 Lorry har forelagt kritikken for efterforskningslederen i sagen, Jens Møller, der afviser den. 

- Jeg har ikke kædet de to ting sammen. Jeg har helt bevidst skilt de to ting ad, siger han.

Jens Møller henviser til, at det engelsksprogede tweet, hvor man konkret nævner "ubådssagen" er forfattet af Københavns Politis kommunikationsafdeling, og at han ikke har haft noget med udarbejdelsen af opdateringen at gøre. 

Kommunikationschef: Det var ikke hensigten

Det har derimod Mads Jensen. Som kommunikationschef ved Københavns Politi er det ham, der har det overordnede ansvar for politiets tilstedeværelse på de sociale medier. 

- Jeg beklager, hvis det er blevet forstået på den måde. Det var ikke hensigten, siger han til TV 2 Lorry.

Hvordan skal man forstå det anderledes end at de to sager er kædet sammen, når I om morgenen skriver, at der er nyt i ubådssagen – og der så om eftermiddagen kommer nyt om et fundet lig?

- Jeg kan ikke gøre andet end at beklage. Det har ikke været hensigten at kæde de to ting sammen. Jeg beklager, hvis der er opstået en misforståelse, siger han.

Nye oplysninger onsdag - men lang vej igen

Onsdag ventes det, at Københavns Politi kommer med nyt om identifikationen af det fundne kvindelig.

Men selv om det skulle vise sig at være Kim Walls lig, kan der stadig være et godt stykke vej til en eventuel opklaring af drabet på hende - herunder om det var Peter Madsen, der stod bag. Det kan meget vel kræve yderligere efterforskning. 

Peter Madsen er varetægtsfængslet frem til indtil videre 5. september på en sigtelse for uagtsomt manddrab under særlige omstændigheder. Han nægter sig skyldig, men har i grundlovsforhøret erkendt, at Kim Wall døde ombord på ubåden. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik