Efter flere skyderier: Københavns Politi opretter visitationszone

Politiet mener, at der hersker en konflikt mellem flere kriminelle grupperinger i København.

00:55

For anden aften i træk er der blevet skudt i Københavns gader. Senest her til aften kort før klokken 20 på Ragnhildgade på grænsen mellem Østerbro og Ydre Nørrebro. 

Derfor har Københavns Politis politidirektør med øjeblikkelig virkning valgt at etablere en visitationszone i politikredsen.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse kort før klokken 21.

Visitationszonen dækker følgende geografisk afgrænsede område: Foto: Københavns Politi

En visitationszone betyder, at politiet har ret til at visitere personer og biler, selv om man ikke har en konkret mistanke mod en person.

Visitationszonen dækker området mellem Nørrebrogade–Fælledvej–Nørre Alle–Universitetsparken–Lersø Parkallé–Rovsingsgade–Tagensvej–Tuborgvej–Tomsgårdsvej–Frederikssundsvej–Nørrebrogade.

Borgere i det område må finde sig i uden videre at blive visiteret frem til 3. oktober klokken 12.

Baggrunden for beslutningen om oprettelse af visitationszonen er, at det vurderes, ”at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger omkring Indre Nørrebro og København NV., samt en omkring Hundige i Greve, som har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben,” udtaler politidirektør Anne Tønnes i pressemeddelelsen.

Torben Svarrer, politiinspektør hos Københavns Politi, sagde tidligere på aftenen til TV 2 Lorry, før det seneste skyderi, at den seneste uge har budt tre skudpisoder og et enkelt voldeligt overfald, hvor politiet føler sig sikre på, at der er en sammenhæng.

- I København har der været tre skyderier (med undtagelse af den seneste, red.).  Der har været et skyderi natten mellem fredag og lørdag, der har været et skyderi natten til i går og et skyderi i går aftes. Derudover har vi haft et voldeligt overfald søndag på Nørrebro. Og de her fire tilfælde er vi sikre på har en sammenhæng, sagde Torben Svarrer til TV 2 Lorry.

Læs også Nyt skyderi i København

Her til aften er Københavns Politi stadig i færd med at undersøge et skyderi omkring Ragnhildgade i Nordvestkvarteret, som fandt sted kort før klokken 20. 

Skyderiet kommer efter, at en bil tirsdag aften blev ramt af skud i Herlev, og senere samme aften blev en mand skudt i armene ved Nørrebrocentret på ydre Nørrebro. Manden overlevede.

Læs også Politi søger vidner efter skudepisode i Herlev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik