Efter heftig debat: Jordprøver på Fælleden udsættes

Rydningen af krat og planter på Fælleden er mødt af protester. Det får nu selskab til at udsætte dele af arbejdet.

- Vi har i dag valgt at udsætte en del af det arbejde med jordprøver, som vi ellers havde sat i gang.

Det skriver udviklingschefen i By & Havn, Rikke Faaborg Jarmer, til TV 2 Lorry. 

Hun oplyser, at man nu udelukkende vil tage de jordprøver, der er relateret til VVM'en - den lovpligtige miljøvurdering før nybyggeri.

Det er tilsyneladende en beslutning, man har taget efter det store pres fra borgere og politikere, der både er mødt op ved Amager Fælled og har råbt op i medierne, efter at et bæltekøretøj er begyndt at rydde områdets planter. 

- Grunden er, at vi kan se, at vores arbejde har ført til den misforståelse, at vi er gået i gang med byggeriet af Ørestad Fælled Kvarter, skriver Rikke Faaborg Jarmer videre. 

På Facebook forklarer By & Havn sig således:

- Vi har lyttet til den debat, der er blandt befolkningen og politikerne om de jordprøver, vi er gået i gang med at tage. Der er blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt vi går for hurtigt frem, og om det er nødvendigt at tage jordprøver både til VVM-redegørelsen og de geotekniske undersøgelser til byggeriet, og om vi foregriber byggeriet af Ørestad Fælled Kvarter, skriver man. 

Radikale: Nedlæg selskabet

Gruppeformanden for Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation, Tommy Petersen, har blandt andet indikeret, at det nylige arbejde med at fjerne høj beplantning har lignet, at man allerede er begyndt at gøre klar til at bygge boliger i området. 

- Der er ikke givet tilladelse til at gå i gang med byggeriet, da VVM´en ikke er færdig og lokalplanen ikke er godkendt. Derfor har jeg nu bedt om en redegørelse fra overborgmester Frank Jensen og økonomiforvaltningen om, hvad det præcis er, der forgår ude på byggefeltet, sagde han til TV 2 Lorry. 

Partiet har desuden foreslået, at man helt nedlægger By & Havn, der primært er et kommunalt eget selskab, der har til opgave at udvikle områder i byen samt afdrage på milliardgælden for metrobyggeriet i hovedstaden. 

Krat skulle ryddes for at gøre plads til at bore i jorden

Mandag gik en større maskine i gang med at rydde vegatationen på den del af Amager Fælled, hvor der er planer om at bygge boliger. 

Det fik debatten om området til igen at blusse op.

By & Havn tilkaldte blandt andet politiet, da man følte, at demonstranter på stedet forhindrede arbejdet, har man oplyst til TV 2 Lorry. 

På Facebook delte den kendte tv-kok Nikolaj Kirk en video, hvor han viste, at fredede tudser og frøer var blevet dræbt under arbejdet. 

By & Havn har forklaret, at man var nødt til at rydde planter og krat for at gøre plads til boreriggen, der skal teste om jordforholdene er egnet til bebyggelse. 

Man har valgt tidspunktet, da det er uden for fuglenes ynglesæson har man ligeledes fremhævet. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik