Efter flere års venten: Lidt tættere på ny Hillerødmotorvej

Regeringen har afsat tolv millioner til en såkaldt VVM-undersøgelse af en motorvejudvidelse ved Hillerød.

Tit og ofte må bilerne snegle sig af sted i tætte køer mellem Nordsjælland og København. Og den cirka halvt hundrede år gamle Hillerødmotorvej er ingen undtagelse. 

quote Vi har talt om at lave den her undersøgelse i tyve år nu, og derfor er det rigtig godt, at vi nu endelig kan komme igang

Hans Andersen, Venstre

Lokalpolitikerne har derfor i mange år har ønsket sig en udvidelse, og det ser ud til, at de er kommet et vigtigt skridt nærmere drømmen om ny asfalt under fødderne. 

I hvert fald har regeringen nu afsat 12 millioner kroner til en miljøundersøgelse af en mulig forlængelse af motortrafikvejen mellem Allerød og Hillerød.

- Vi er meget tættere på nu, at vi kan få udvidet og få lavet en hel motorvej til Hillerød. Og det glæder jeg mig meget over. VVM-undersøgelsen er hele forudsætningen for at komme igang, så vi kan få lagt noget asfalt, siger medlem af Folketingets transportudvalg Hans Andersen til TV 2 Lorry. 

Han har I mange år argumenteret for, at en udbygning af vejnettet i Nordsjælland er en nødvendighed. 

- Vi har brug for at investere i infrastrukturen i Nordsjælland. Det er ikke kun Hillerødmotorvejen, men også Frederikssundsmotorvejen, der kræver en færdiggørelse, siger han. 

Taget i betragtning, at der oftest bruges milliarder på at anlægge motorveje, så synes tolv millioner nu og her ikke at meget, men politikeren er optimistisk. 

- Vi har talt om at lave den her undersøgelse i tyve år, og derfor er det rigtig godt, at vi nu endelig kan komme igang. Jeg håber på, at der også er andre partier end Venstre, der vil bakke op om en udvidelse i det nye år, så vi bagefter kan få afsat den milliard det koster at gøre motorvejen færdig, siger han. 

Præcis hvornår, billisterne kan se frem til lækker ny asfalt, tør han ikke komme nærmere. 

Kort nyt

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikulykke vejen

Antallet af trafikdræbte skal halveres: Det er meget ambitiøst, siger minister

s-tog

Ny køreplan for S-tog: Ballerup bliver den store vinder

hjort_paakoert.jpg

Lokal jæger oprørt: Måtte aflive påkørt hjort - bilist var forduftet

Kystbanetog

playForringelser på Kystbanen - nordsjællandske borgmestre frustreret

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere