Efter eksplosion i Frederiksværk: Byråd vil udvide industri

Byrådet i Halsnæs stemte for at udvide fabriksområdet ved Havnevej allerede dagen efter, at en brand sendte farlig røg ind over Frederiksværk.

Store dele af Frederiksværk blev indhyllet i giftig røg, da en akkumulator eksploderede ved afffaldssorteringsvirksomheden Denova den 12. oktober. 

Naboerne har i flere år kæmpet for at få virksomheden lukket, fordi de har oplevet støj og stank fra området, men nu kan de i stedet se frem til, at industrien udvides. 

Allerede dagen efter, at ulykken fik sat byen i alarmberedskab, stemte et flertal i Halsnæs Byråd nemlig for mere industri i samme område, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Kommunen har to matrikler i industrikvarteret, der ikke er i brug, og de er nu sat til salg. 

Ifølge lokalplanen kan arealerne bruges til industri-, vognmands- eller lagervirksomhed, og et lokalt betonfirma har eftersigende ønsket at købe stedet. 

Det er noget, der har fået Enhedslisten op i det røde felt. 

- Det kan da ikke nytte noget. En betonvirksomhed er en forurerende satan, som udleder tungmetaller, opløsningsmidler og flyveaske, og jeg ved ikke hvad. Og det siger man bare ja til, at det kan vi godt have på en grund, der ligger i nærheden af Frederiksværk by, siger medlem af udvalget for Teknik- og Miljø i Halsnæs Kommune, Lisbet Møller til TV 2 Lorry. 

Det er dog ikke en kritik, der møder forståelse hos borgmester Steen Hasselriis, der påpeger, at alle virksomheder skal overholde lovgivningen samt gældende regler på området. 

- Jeg tænker, det er lidt fantasiagtigt. Det, der er besluttet, er, at sætte en grund til salg i et udbud, og vi ved jo ikke, hvem der byder endnu. Og mig bekendt er det slet ikke noget, der forurener, men det får vi jo se, når buddene kommer ind, siger han til TV 2 Lorry. 

Enhedslisten siger nej til betonvirksomhed i FrederiksværkNyhedsudsendelse: 22:27 - 19. okt. 2016

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik