Efter drab i Brønshøj: Han er en af Nordens 12 mest efterlyste

Rigspolitiet har udsendt en liste med Nordens 12 mest efterlyste personer. To af dem jages for drab begået i Danmark.

Mohamad Ahmad Hassan er 35 år gammel.  Den 190 centimeter høje mand, der stammer fra Somailia,  er efterlyst for et drab i Brønshøj begået den 28. august 2009.

Men han har aldrig ville tale med de danske myndigheder om sagen og forsvandt umiddelbart efter det blodige knivdrab. Nu figurerer Mohamad Ahmed Hassan på politiets liste over de 12 mest eftersøgte personer i Norden.

Det er politinetværket ENFAST ( European Network of Fugitive Active Search Teams), der står bag listen, som er sammensat via input fra de enkelte nordiske landes politimyndigheder. I Danmark er det NEC, Nationalt Efterforskningscenter, der til listen har udvalgt de personer, som er mistænkt for forbrydelser begået her i landet.

Den ene sag handler om et drab i Vejle - og den anden sag stammer altså fra Brønshøj.

Drabet

I en stuelejlighed i Brønshøj sad en gruppe mænd og drak tæt en tidlig morgen i august 2009.

Flere oplysninger tyder på, at den dræbte, og den efterlyste mand kom i klammeri med hinanden om en cigaret. I den forbindelse fik offeret en kniv stukket i halsen, og han blev også stukket i brystet. Manden blev kørt på Rigshospitalet, men døde ud på morgenen.

I første omgang blev to andre mænd fra lejligheden anholdt, men dansk politi mener altså, at det er den forsvundne Mohamad Ahmad Hassan, der førte kniven.

Jagten

Mohamad Ahmad Hassen er nu med på ENFASTs liste over de ti mest eftersøgte personer i hele Norden. Og selv om han har finsk pas, så er det dansk politi, der står for den primære eftersøgning, fordi drabet skete her i landet.

ENFAST er en del af EU-systemet og hører under Europol, og en efterlysning via netværket sikrer hurtig og direkte udveksling af informationer mellem de deltagende lande.

Skulle man være i besiddelse af oplysninger, der kan hjælpe dansk politi på sporet af den drabsmistænkte mand, så skal man trykke 114.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik