Efter brand ved børnehus: Far har fået nok af hærværk

En far til to børn i en integreret institution i Taastrup oplever en stigende tendens til hærværk.

Brandvæsenet rykkede i sidste uge ud til en mindre brand ved Børnehuset Kogletræet i Taastrup. Her havde nogle sat ild til paller, plader og grene på bålstedet. Naboerne anmeldte branden.

quote Når der så bliver udøvet hærværk og brændt bålpladser af, så synes jeg, at grænsen er nået.

Casper Dahl Stenfelt, formand for Forældrerådet i Børnehuset Kogletræet

Casper Dahl Stenfelt er far til to børn i Kogletræet og formand for Forældrerådet. Han har fået nok af hærværk på institutionens område, skriver Sjællandske.

- Jeg oplever stigende hærværk på vores egen lege­plads, og jeg sidder i områdebestyrelsen for hele området, hvor vi er ti ­institutioner, og jeg hører, at der generelt er meget hærværk på legepladserne, siger Casper Dahl Stenfelt.

Han fortæller, at personalet ofte må i gang med oprydningsarbejde på legepladsen, når de møder ind. Her finder de tomme flasker, dåser og skrald. 

- Det er, hvad det er, men når der så bliver udøvet hærværk og brændt bålpladser af, så synes jeg, at grænsen er nået, siger han til Sjællandske.

Politikerne ser ikke problemet

På rådhuset i Høje-Taastrup er man ikke bekendt med problemet: 

- Det er ikke noget, vi har fået meldinger om, at der er stigende hærværk eller problemer i forhold til affald på institutionerne. Hvis det var noget, der var i voldsom stigning, så havde vi fået en meddelelse om det i ­Institutions- og Skoleud­valget, fortæller Kurt Scheelsbeck, der er formand for institutions- og skoleudvalget i kommunen, til Sjællandske. 

Han pointerer, at der kører vagtfolk i kommunen og holder øje med de kommunale bygninger som for eksempel daginstitutioner. Men lågerne er ikke låste, så alle kan i princippet gå frit ind, selvom der er et skilt, hvor der står "privat område" på lågen.

Det mener Casper Dahl Stenfelt, at de bør være, men Kurt Scheelsbeck tror ikke, at låste låger forhindre nogen i at gå ind på institutionernes legepladser. Folk kan jo bare hoppe over hegnet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik