9 ud af 10 transportleverandører i kommune har snydt med løn eller arbejdstid

Sammenlagt har kommunen afsløret, at der er blevet snydt med løn eller arbejdstid hos mere end 9 ud af 10 transportleverandører i Københavns Kommune.

Sidste år blev der snydt for et rekordhøjt millionbeløb blandt Københavns Kommunes  transportvirksomheder.

Det er resultatet af en undersøgelse, der er blevet gennemført af kommunens særlige indsatsteam mod social dumping.

Sammenlagt har kommunen afsløret, at der er blevet snydt med løn eller arbejdstid hos mere end 9 ud af 10 transportleverandører i Københavns Kommune.

- Jeg er overrasket, for helt grundlæggende er det jo noget svineri, siger Lars Weiss, der er socialdemokratisk gruppeformand i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry.

- Når man skriver under på en kontrakt med Københavns Kommune, så ved man, at der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår, og det er er der alt, alt for mange, der ikke har levet op til.

Efterbetaling på 4 millioner kroner

Det er blandt andet områder som levering af dagligvarer til udsatte borgere, flytning af kontormøbler og taxakørsel af børn og unge til specialtilbud til udsatte borgere, som kommunens indsatsteam sidste år holdt ekstra skarpt øje med.

Den styrkede kontrolindsats på transportområdet har afsløret snyd med løn eller arbejdstid i 121 ud af 122 dokumentkontroller.


Københavns Kommune har samlet set på tværs af alle brancher krævet efterbetaling til berørte medarbejdere på 4.754.926,67 kr. i sager, som er påbegyndt i 2021.

I 2020 var kravet om efterbetaling på 1.750.244 kr. i sager, som er påbegyndt i 2020, mens kravet om efterbetaling i 2019 lød på 1.458.822 kr.

Og Københavns Kommune er klar til at sætte ind over for den sociale dumping fremover.

- Vi kommer til at lave endnu flere kontroller og sørge for at alle leverandører er klar over, at de skal leve op til kravene, hvis Københavns Kommune skal være kunde hos jer.

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik