Efter årelang kamp: Nu flytter Bandidos-rockerborg

Rockergruppen Bandidos MC Northside forlader deres rockerborg i Vanløse. De håber at kunne "være i fred".

Beboerne i området omkring Tudskærvej i Vanløse jubler her til aften.

quote Vi håber, lokalpolitikerne vil lade os være i fred på vores nye sted, så vi ikke er nødsaget til at flytte tilbage i en villa i kommunen.

Bandidos MC Northside

Rockergruppen Bandidos MC Northside har i mange år haft en rockerborg på vejen, men her til aften har gruppen i en pressemeddelelse til Ekstra Bladet offentliggjort, at de flytter.

- Bandidos MC Northside som tidligere har holdt til på adressen Tudskærvej 30 i Vanløse, har dags dato flyttet til nye lokaler uden for boligområderne, skriver de i pressemeddelelsen ifølge Ekstra Bladet. 

Rockerborgen på Tudskærvej i Vanløse (arkiv).
Rockerborgen på Tudskærvej i Vanløse (arkiv).
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Scanpix

"Lad os være i fred"

Lokalpolitikerne i København har igen og igen forsøgt at smide rockerne på porten. Nu forlader grupperingen stedet helt af sig selv. Men politikernes pres har tilsyneladende virket:

- Vi håber, lokalpolitikerne vil lade os være i fred på vores nye sted, så vi ikke er nødsaget til at flytte tilbage i en villa i kommunen, skriver Bandidos MC Northside.

Ekstra Bladet har været i kontakt med med klubbens talsmand Kent "Kemo" Sørensen. Han vil ikke kommentere sagen yderligere, men siger dog, at klubben har fundet et nyt klubhus et sted i et industriområde. Han vil ikke fortælle hvor.

Klubhuset er blevet ransaget massevis af gange. Senest under efterforskningen af trippeldrabet på Frederiksberg, hvor en af de dømte holdt til. 

Lettede naboer

Naboerne selv fik at vide, at rockerne flytter søndag.

- Vi er rigtig lettede. Det er fire års kamp, der slutter. Det er fire år, hvor v har været bange og frygtet at blivge en del af bandekonflikten, siger Lars Georg Jensen, der er nabo til rockerborgen og ny kandidat til Københavns borgerrepræsentation for SF.

Også familiefaren og naboen Mike Fløjborg er lettet:

- Som far til tre små unger, så er det klart, at det er utrygt ikke at turde at sende sine børn ud og løbe på løbehjul på vejen. Jeg tror, jeg taler for rigtig mange småbørnsfamilier, når jeg siger, at vi er rigtig glade for at høre nyheden. Nu skal vi lige synke det. Man tror dårligt på det. Det glæder os rigtig meget, siger han. 

 

De mange forsøg

I 2014 blev kommunen underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet i en sag, hvor kommunen ønskede at fjerne rockerne. Her forsøgte med at bruge en gammel regel, der sagde, at villaer kun måtte bruges til beboelse - og ikke klubhus. Men den gik ikke.

Også i 2014 tilbød rockerne selv at flytte, hvis kommunen tilbød at genhuse dem. Det blev der sagt nej til fra politikernes side.

Et rockerborgs-udvalg anbefalede i januar, at politiet skal kunne udstede et "samlingsforbud" hvis der tre gange er sket ulovligheder ved en rockerborg.

Senest ønskede politikerne at bruge de nye regler i Rocker- og Bandepakken til at smide rockerne på porten. Her har regeringen nemlig givet kommunerne bedre mulighed for at forbyde rockerborgene.

Derudover indebar Rocker- og Bandepakken, at politiet tidligere kun haft mulighed for at lukke rockerborge. Tidligere skulle der være anvendt skydevåben eller eksplosiver på begge sider af en konflikt. Det er ikke længere et krav.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik