Efter 20 år: 'Mange kalder mig stadig den nye Pjerrot'

Bakkens nuværende Pjerrot har flere end 16.000 forestillinger bag sig på scenen ved sit lille grønne hus.

Han hedder Kurt, er 63 år og kommer fra Svendborg - men alle kender ham blot som Pjerrot.

Kurt Flemming kan i disse dage fejre 20 års jubiluæm i rollen som den hvide, ildlslugende karakter, der har været fast inventar på Bakken siden familien Price i år 1800 tog ham med hjem fra Italien i skikkelse af Giuseppe Casorti.

- Selvom 20 år er lang tid i samme job i dag, så udgør min tid mindre end en tiendedel af Pjerrots-figurens samlede tid på Dyrehavsbakken. Der har været mange store Pjerrot-spillere gennem tiden, og måske er det derfor, at jeg stadig bliver anset for 'ham den nye'. Men det passer nu temmelig godt til, hvordan jeg har det med mit job, siger Kurt Flemming.

Han spiller fast fem forestillinger om dagen i Bakkens højsæson. Derudover laver han ekstraforestillinger og optræder, når Bakken har særarrangementer. 

I alt spiller Pjerrot cirka 800 forestillinger på én sæson. På 20 år giver det 16.000 forestillinger plus det løse.

- To dage er aldrig ens i mit arbejde. Selvom forestillingerne ligner hinanden på papiret, så sker der altid noget, der gør dem forskelligartede. Måske tror et barn en dag, at det har gennemskuet mit trick, og så får vi noget sjovt ud af det - måske kommer der jublende tilråb, som jeg bruger undervejs, siger Kurt Flemming. 

Han er oprindeligt uddannet mekaniker og har en datter, der arbejder som professionel bugtaler. Uddannelsen som mekaniker er dog aldrig blevet brugt til noget.  

Selv om Kurt Flemming har været Pjerrot i 20 år, bliver han stadig nervøs før hver optræden.

- Det eneste ensartede er, at jeg skal have sminke på og af, og at jeg har lidt ondt i maven før hver eneste forestilling. Det er selvfølgelig aftaget lidt på de tyve år, men spændingen er der stadig, og det er netop det, der gør mit job så fantastisk, siger Kurt Flemming.

Han bruger i gennemsnit 90 minutter på sminke hver dag. I løbet af sin Pjerrot-karriere har Kurt samlet brugt cirka 200 døgn på at tage sminke af og på - det svarer til små to år i almindelige arbejdsdage. 

Pjerrot bruger i gennemsnit 90 minutter på sminke hver dag - det bliver samlet til 10 døgn pr. sæson.
Pjerrot bruger i gennemsnit 90 minutter på sminke hver dag - det bliver samlet til 10 døgn pr. sæson.

Den rutinerede tryllekunstner har ingen planer om at stoppe med at sminke sig lige foreløbig. 

- Så vidt jeg ved, er rekorden her 26 år, så det skal jeg nok klare. Hvis det stod til mig, bliver jeg på Bakken, til jeg bliver båret ud, lyder det fra Kurt Flemming. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik