Efter 19 år i bankboks: Million-mesterværk kommer på auktion

Eckersbergs ’Udsigt gennem en dør til løbende figurer’ fra 1845 bliver nu sat på auktion.

Et maleri af C. W. Eckersberg, som i 19 år har befundet sig i en københavnsk bankboks og regnes for umistelig dansk kulturarv, bliver nu sat til salg af maleriets schweiziske ejer. Mesterværket har været gemt bort i boksen, siden det danske Kulturværdiudvalg i 1998 nedlagde et eksportforbud mod at udføre maleriet af landet, skriver Politiken.

Formanden for Kulturværdiudvalget, Svend Larsen, siger, at han ikke var opmærksom på den kommende auktion over maleriet fra 1845, som auktionshuset Bruun-Rasmussen vurderer til mellem 2 og 2,5 millioner kroner. 

- Vi vil tage stilling, når auktionen er gennemført, og der i givet fald ligger en ansøgning om at udføre maleriet. Det gamle forbud gælder stadig, men vi er nødt til at vurdere sagen igen, hvis vi får en ny ansøgning, siger Svend Larsen til Politiken.

Hvis Kulturværdudvalget, som har til opgave at sikre, at umistelig dansk kulturarv ikke forlader landet, endnu engang nedlægger et eksportforbud, er udvalget forpligtet til at købe maleriet til markedsprisen, hvis den nye ejer vil af med det. Men den daværende borgerlige regering fratog tilbage i 2002 Kulturværdudvalget sine midler, så derfor vil pengene skulle skaffes fra fonde eller andre kilder.

Auktionen over Eckersbergs ’Udsigt gennem en dør til løbende figurer’ fra 1845 bliver afholdt tirsdag 28. november. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik