Dyrlæger advarer mod smitsom epidemi: Kan ramme mennesker

Dyrlæger har de seneste måneder oplevet en epidemilignede tilstand med smitsom diarré blandt hunde. Også mennesker kan blive smittet.

En særdeles smitsom sygdom er for tiden i omløb blandt mange hunde i København og Nordsjælland.

Sygdommen forårsager diarré, og nu advarer dyrlæger om, at den også kan sprede sig til mennesker.

Mads Grøn fra Dyrlægehuset i Holte oplyser på klinikkens side på Facebook, at han og hans dyrlægelægekolleger i Storkøbenhavn og Nordsjælland de seneste måneder oplevet en sand epidemilignede tilstand med smitsom diarre. 

- Særligt i Holte og i Nærum oplever vi rigtig mange smittede hunde. Årsagen til diarréen en lille encellet parasit kaldet Giardia, som kan leve i tarmen hos mennesker og dyr, lyder det fra Mads Grøn.

Ildelugtende og gulligt

Symptomerne på Giardia er ifølge Mads Grøn mild til alvorlig diarre. Diarréen kan være ildelugtende, gullig og blandt med blod. 

- Nogle patienter kaster også op. Parasitten er ekstremt smitsom, og det er derfor meget vigtig at være opmærksom på afføringen og få hunden undersøgt, hvis den får Giardia-ligende symptomer, skriver Mads Grøn i opslaget.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Loading...

Loading...

Når en hund bliver udsat for smitte - for eksempel via afføring, en vandskål, tæpper eller legetøj - vil der ifølge Mads Grøn typisk gå otte dage, inden symptomerne sætter ind.

Dyrlæger kan ved hjælp af nogle afføringsprøver stille diagnosen og iværksætte den korrekte behandling. 

Under og efter behandlingen er det bidende nødvendigt med daglig rengøring og god hygiejne for at undgå, at hunden bliver smittet igen, forklarer Mads Grøn.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik