Dyrlæge: Jeg afliver sunde katte hver dag

Alt for mange raske og sunde katte aflives, lyder det fra dyrlæge. Det skyldes blandt andet, at internaterne er fyldt op.

- Jeg afliver næsten hver dag sunde og raske katte. Det er rigtig trist at skulle aflive et dyr bare fordi, vi ikke kan finde et hjem til det. Men det er realiteten.

Sådan lyder det fra Karina Ryborg, der er formand for Dyrlægeforeningens Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr.

Hun mener, det er helt uacceptabelt, at op mod 50.000 katte hvert år må aflives, og at det stigende antal aflivninger blandt andet skyldes, at internaterne efterhånden er fyldt op.

Sidstnævnte kan personalet på Roskilde Internat nikke genkendende til.

- Der er rigtig meget pres på. Alene i går modtog vi 12 herreløse katte. Desværre er de fleste af dem, vi modtager, blevet dumpet. Jeg synes, det bliver værre og værre for hvert år, siger Sofie Sidelmann Yderstræde, der er dyrepasser ved Roskilde Internat, til TV 2 Lorry.

Katte-dumping er et voksende problem, mener også dyrlæge Karina Ryborg fra Dyrlægeforeningen.

- Jeg oplever næsten hver uge, at nogen har stillet en papkasse med katte eller killinger på mit dørtrin. Mange af kattene er ikke, som man skulle tro, vilde katte. De er tamme og bærer tydeligt præg af at have været sammen med mennesker. De er simpelthen blevet dumpet. Og så er det op til mig og mine kollegaer at tage os af de efterladte dyr, siger hun.

Hos Roskilde Internat lyder meldingen, at det - som sidste instans - er en bedre løsning at få aflivet sin kat end at dumpe den et tilfældigt sted.

- Det er totalt spild af liv, og det er trist, men det er mere ansvarligt at køre en tur til dyrlægen, siger dyrepasser Sofie Sidelmann Yderstræde.

Hun oplyser, at en hunkat kan nå at få tre kuld killinger om året, og at det i snit koster Roskilde Internat 2500 kroner at behandle en kat, inden den er klar til at finde et nyt hjem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik