Dyrlæge advarer efter giftdrab: "Utrolig trist meddelelse"

Flere katte er den seneste tid blevet forgiftet, advarer dyreklinik. Det er sandsynligvis mennesker, der står bag, fortæller dyrlæge.

Lammelse, kramper og fråde om munden.

Flere katte er i den forgangne tid blevet forgiftet i Kyndby og omegn i Frederikssund Kommune.

Det oplyser Skibby Dyreklinik på Facebook, hvor de samtidig opfordrer katteejere til i disse tider at passe ekstra godt på og holde ekstra godt øje med deres katte.  

- En utrolig trist meddelelse, lyder det fra dyreklinikken.

Dyrlæge Mads Lund fra Skibby Dyreklinik fortæller til Lokalavisen.dk, at det var en episode den 13. april, der udløste advarslen.

Kat i koma

Her aflivede Mads Lund en kat, der udviste tydelige tegn på at være blevet forgiftet.

Katten havde fråde om munden, store, stive pupiller og ufrivillige bevægelser. Mads Lund valgte derfor at gøre en ende på dens pinsler, da den langsomt gled ind i en komalignende tilstand.

Ifølge Mads Lund skyldes er det sandsynligvis mennesker, der står bag.

- Når katte bliver forgiftet, så handler det ofte om, at nogle mennesker har set sig sure på katten, der måske skider i ens have. Men katten er ret nysgerrig af natur. Den kan man jo ikke holde inde haven, ligesom man kan med hunde. Derfor er mit råd til katteejere, at man taler med sin nabo, og får en dialog omkring problemet, siger Mads Lund til Lokalavisen.dk.

Hvis man som katteejer har mistanke om, at ens kat er forgiftet, bør man hurtigst muligt dyrlæge, lyder opfordringen fra Skibby Dyreklinik.

Dyreklinikkens Facebook-opslag er foreløbig blevet delt mere end 500 gange. Du kan læse hele opslaget nedenfor:

Se også vores Søndagsmagasin om Hans Olsen fra Køge, som har dedikeret hele sit liv til at hjælpe de herreløse katte​.

Der findes mennesker med så stærkt et drive - at de kun kan gøre tingene fuldt ud. Sådan et menneske er Hans Olsen fra Køge, som vi skal møde nu. Engang var det computerprogrammering, der fyldte hele hans tilværelse.  Nu har han i stedet dedikeret sit liv til at hjælpe katte.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik