00:24

Dyrenes Beskyttelse kommer Jens "Slagter" til undsætning

Dyrenes beskyttelse mener ikke, det er problematisk, at en slagter har haft en kalv med inde på Kultorvet.

Lørdag fejrede Jens "Slagter" udgivelsen af sin nye bog 'Det gode kød' foran sin slagterbutik ved Kultorvet.

Læs også Jens fejrede bog om kød med levende kalv: Nu er der shitstorm

I den anledning havde slagteren ”fået besøg” af kalven Tabitha, som tog opstilling på den travle gågade, men de efterfølgende reaktioner havde Jens ”Slagter” ikke drømt om.

På Facebook er det i løbet af weekenden strømmet ind med sure beskeder fra en lang række personer, der finder det dybt tragisk, at kalven har stået der blandt menneskemængden i en kontekst, der omhandler døde dyr.

Et lille udpluk af kommentarerne på Facebook

Pernille Fraas Johnsen, der er chefkonsulent hos Dyrenes Beskyttelse, maner til ro, da slagteren ikke ser ud til at have gjort noget forkert.

Hun kan godt forstå, at nogle folk undrer sig ogver set-uppet, men at det for kalvens vedkommende ikke betyder noget.

- Nu har jeg kun set det på billeder. Men det, jeg kan se, er at den er i reb, og at den har hovedtøj på, og der er en ejer med den hele tiden, som passer på den. I den situation har den hverken brug for foder eller vand. Det, der er vigtigt, er, at der er en der passer på den.

- Og på billederne kan jeg se, at det er en kalv, der er vant til at blive håndteret. Og hvis det er en ansvarlig ejer, og vi har ikke grund til at tro andet, så trækker ejeren kalven væk, når det bliver for meget, siger hun til TV 2 Lorry.

Mange bliver oprørte

Jens ”Slagter” er overrasket over de mange grimme beskeder, der er tikket ind

Det kom meget bag på mig, at der kunne sidde så mange mennesker bag skærmen og rase over, at vi havde en kalv foran butikken i tre timer, lyder det fra slagteren.

Pernille Fraas Johnsen mener ikke, at slagteren bør være så overrasket over reaktionerne.

- Der er mange personer, som bliver meget oprørte, når man har med levende dyr at gøre. Og hele det set up, hvor man har en sød lille kalv, samtidig med, at man steger bøffer på en grill, det er jo provokerende. Det er der selvfølgelig nogle, der reagerer på, siger hun.  

- Omvendt er det er jo også godt, at vi alle sammen tænker over, hvor vores kød kommer fra. Oksekødet kommer jo fra kalve, der engang har været ligeså sød og nuttet, som den her på Kultorvet.  Jeg synes altså, at det er vigtigt, at vi husker på, at vores kød altså kommer fra levende dyr. Der er ikke noget, der tyder på, at kalven har lidt overlast, Pernille Fraas Johnsen.