Dykkerklub i ekstase: Får stor fondsdonation til dykkerbåd

Dykkerklubben Lynetten i København har fået massive fondsmidler til at indkøbe en dykkerbåd - og det betyder flere gode dyk i Øresund.

Den københavnske dykkerklub Lynetten kan for fremtiden sejle ud, når der skal dykkes. Foto: Dykkerklubben Lynetten

Der bliver klappet med svømmefødderne og truttet i snorklen disse dage i dykkerklubben Lynette, som holder til i København.

Vejret er klaret op, og i det fjerne kan den dykkerbåd, som klubben længe har ønsket sig, nu skimtes.

Projektet har været meget simpelt for dykkerklubben: De vil bare gerne lave flere dyk i Øresund, og det har de kæmpet for i to år.

Nu har klubben fået 217.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje, og det glæder Jens Fuglede, der er formand i Lynetten.

Glade dykkere ved Kullen i Sverige i 2014. Foto: Dykkerklubben Lynetten

- Den kommende aktivitet og kvaliteten af de dyk, vi nu kan lave, gør, at fællesskabet i vores forening og i havnen bliver styrket. Det er virkelig dejligt for alle, der har lyst til at nyde dykning i Øresund, siger Jens Fuglede.

Formanden glæder sig også til at "komme på vandet og tilbyde eksisterende og kommende medlemmer fantastiske oplevelser under overfladen ud for Øresunds kyster."

Samtidig håber dykkerklubben at få større aktivitet blandt klubbens medlemmer og byde nye medlemmer velkomne. Dermed kan de nemlig bidrage mere til det lokale fællesskab langs kysten.

03:08

Det gælder blandt andet et projekt i Køge Nord og Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Luk video

Kæmpe kystpulje fordelt

Lynetten har modtaget 217.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje, der lyder på i alt 50 millioner kroner.

Pengene uddeles til projeketer, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

- Kysten er klar, og vi er glade for, at Dykkerklubben Lynetten vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved Øresund, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden.

Omkring 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet ventes at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Om Nordea-fonden

  • Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. til projekter, som fremmer gode luv indenfor sundhed, motion, natur og kultur.
  • Med kystpuljen uddeles i alt 50 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. Projekterne støttes med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr. og foreninger, selvejene institutioner og kommuner m.fl. kunne søge puljen med ansøgningsfrist den 10. juli 2018.

Kilde: Nordea-fonden 

Se hvilke kystprojekter, der får penge af Nordeafonden i TV 2 Lorrys område herunder:

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret