Dykkercertifikat fik politiet på sporet af tunnelmanden

Et færdselsuheld og et dykkercertifikat fik sagen om en serie-voldtægtsforbryder, tunnelmanden, til at rulle.

Et dykkercertifikat fra et kvindeligt røveri-offer fik politiets søgelys rettet mod en 41-årig familiefar, der sidder tiltalt for at være mulig serievoldtægtsmand - den såkaldte tunnelmand, der har huseret på et stisystem nær bydelen Tingbjerg i København.

Se indslag fra 17.12.2012: Tunnelmand fortsat varetægtsfængslet

Se indslag fra 15.1.2013: Tunnelmanden mistænkt for flere sager

Retssagen gik mandag i gang ved Retten på Frederiksberg, hvor manden sidder anklaget for voldtægt, voldtægtsforsøg, seksuelle krænkelser og røverier i området omkring gang- og cykeltunneler ved Hillerødmotorvejen og Høje Gladsaxe Vej/Ruten.

Ved retsmødet kom det frem, at politiet blev ledt på sporet af den tiltalte efter et færdselsuheld, hvor manden var kørt galt. Han opførte sig dog mistænkeligt, hvilket fik politiet til at gennemsøge området og bilen.

- Politiet fandt en stjålet sort dametaske med pung og personlige ejendele. I bilen fandt de et dykkercertifikat, der tilhører et af ofrene. Hun fik frarøvet sine ting på vej til arbejde samme morgen, sagde anklager Line Steffensen i retten.

Tiltalt for 12 forhold

Efterfølgende fik den 41-årige taget en dna-test, som satte ham i forbindelse med to uopklarede sædelighedsforbrydelser i stisystemet. Det fik samtidig politiet til at udvide efterforskningen.

I alt er manden tiltalt for 12 forhold, som alle er foregået mod kvinder i perioden fra 2009 til 2012. Ofrene er i de fleste tilfælde blevet væltet af cyklen og efterfølgende forulempet.

Politiet mener, at den tiltalte har voldtaget en kvinde, tvunget en anden til oralsex og forsøgt at voldtage fem andre.

Tiltaltes dna fundet på kvinderne

Et af ofrene jog angiveligt tunnelmanden på flugt, efter at hun råbte, at hun havde en smitsom kønssygdom, mens det lykkedes en anden at slippe fri, da hun bed gerningsmanden i fingeren.

Særligt dna-sporet har kastet mistanke på manden, der er af marokkansk oprindelse. Sporene skulle blandt andet være blevet efterladt, da han kyssede flere af kvinderne under overgrebene.

I tre er tilfældene er mandens dna fundet på kvinderne.

Derudover lægger politiet vægt på mandens fremgangsmåde og beskrivelser fra kvinderne, der passer på den tiltaltes signalement.

Den 41-årige har siddet varetægtsfængslet siden sidste år.

Selv nægter familiefaren sig skyldig i sexforbrydelserne, men han har tidligere delvist erkendt nogle af røverierne med den forklaring, at han har et problem med ludomani.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere