Københavnsk bro udvides: Får byens bredeste cykelsti

Mandag starter udvidelsen af Dybbølsbro, der fremover kan byde cyklende københavnere velkommen på byens bredeste cykelsti.

Forvaltningen bygger en ny platform i mellemrummet mellem bil- og cykel/gangbroen, hvor der i den kommende tid skal anlægges en 10 meter bred cykelsti. Foto: Københavns Kommune

Snart bliver der mere plads til de 22.000 cyklister, der til hverdag krydser Dybbølsbro. 

På mandag starter udvidelsen af broen, der med en ny 10 meter bred cykelsti samt bredere fortove, skal afhælpe de nuværende problemer med trængsel på Dybbølsbro. 

Den nye dobbeltrettede cykelsti kommer til at forbinde Cykelslangen over Kalvebod Brygge med Dybbølsbro. 

Ifølge Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, forventes arbejdet med den nye cykelsti at stå på indtil begyndelsen af 2019.

Byens bredeste cykelsti

For at udnytte pladsen på broen bedst muligt, vil forvaltningen bygge en ny platform, der udfylder det mellemrum, der er mellem bil- og cykel/gangbroen i dag. 

Den ekstra plads giver fremover Dybbølsbro en ny 10 meter bred dobbeltrettet cykelsti, der dermed bliver byens bredeste. Til sammenligning er cykelstien på Dronning Louises Bro omkring fire meter, oplyser Københavns Teknik- og Miljøforvaltning. 

Læs også Forsinket cykelbro kommer i efteråret 2019

Fortovet bliver udvidet fra to til fem meter og ved  nedgangen til togstationen, vil Teknik- og Miljøforvaltning oprette omkring 200 nye cykelparkeringspladser. 

Forvaltningen oplyser, at der i anlægsperioden vil være mindre plads til cyklister og fodgængere på broen.

Biltrafikken vil i dele af perioden være ensrettet mod Vesterbro og på grund af vejarbejdet må cyklister forberede sig på at skulle parkere cyklen lidt længere væk fra broen, end de er vant til. 

Hele anlægarbejdet af broen udføres fra september 2018 til udgangen af 2019.

Læs også 13 kilometers cykelrute langs havn er populær som aldrig før

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik