Dyb splittelse i Parken om tilbud

Et gennemarbejdet tilbud om en kapitaltilførsel på 450 mio. kr. til børsnoterede Parken blev i sidste uge fejet af bordet af bestyrelsesformand Hans Munk Nielsen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Afvisningen skete uden om bestyrelsen og i strid med et ønske fra storaktionæren LD (Lønmodtagernes Dyrtidsfond).

Tilbuddet blev allerede fredag den 26. november fremsendt til Parkens bestyrelsesformand, som blev bedt om at forelægge det for den øvrige bestyrelse.

»Som sagt, anser vi det hele for at være så væsentligt og seriøst, at modstand mod kapitalforhøjelsen kun kan ses som en varetagelse af andre hensyn end selskabets,« skrev LD-direktør Carsten Koch fredag i forrige uge til Hans Munk Nielsen.

Den russiske milliardærarving Arkadij Abramovitj tilbøde at indskyde 450 mio. kr. i Parken gennem en rettet emission - og til gengæld få udstedt aktier svarende til en ejerandel på 30 pct. Pengene skulle bl.a. bruges til at afdrage gæld og til at udvikle Parken.

Tilbuddet blev præsenteret personligt af Arkadij Abramovitj på et møde lørdag den 27. november. Bestyrelsesformand Hans Munk Nielsen lovede at præsentere tilbuddet for bestyrelsen med sin anbefaling den efterfølgende mandag.

Over for Hans Munk Nielsen understregede Carsten Koch, at det var afgørende, at han fik den temperamentsfulde storaktionær Erik Skjærbæk med på idéen.

Ved et formøde med Erik Skjærbæk før bestyrelsesmødet forelagde Hans Munk Nielsen mandag i sidste uge tilbuddet. Erik Skjærbæks krav var, at tilbuddet skulle ignoreres - og det krav fulgte bestyrelsesformanden.

I torsdags udsendte Parken en fondsbørsmeddelelse, hvoraf det fremgår at Parken »ikke har modtaget nogen henvendelse om en rettet emission«.

Ved at nægte henvendelsens eksistens kan Hans Munk Nielsen have brudt de fondsbørsetiske regler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik