Dumpet: Øresunds-samarbejde skal skiftes ud

Overborgmester og regionrådsformand vil satse på 'Greater Copenhagen'.

Tiden er løbet fra Øresundskomiteen. Samarbejdet med Sverige er ikke nok, når der skal skaffes arbejdspladser og vækst i hovedstadsområdet.

Det mener Københavns socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen og ditto regionsrådsformand i hovedstaden, Sophie Hæstorp-Andersen, skriver DR P4 København.

Københavns Kommune vil nu vinke farvel til interesseorganisationen Øresundskomiteen - og i stedet for engagere sig i arbejdet med Regions Hovedstad satsning 'Greater Copenhagen'.

- Øresundskomiteen har haft sin tid. Nu har vi altså brug for at komme videre for noget mere forpligtende i forhold til at komme videre i vores internationale branding, siger Frank Jensen til DR P4 København.

Men det er stadigvæk nødvendigt at samarbejde med Sverige, hvis man vil tiltrække udenlandsk vækst til hovedstadsområdet, mener Frank Jensen. Således skal Malmø og resten af Skåne være med til at fremme København i udlandet.

- Skal man som kinesisk eller amerikansk virksomhed placere sig med et nordeuropæisk hovedkontor, skal der være en tilstrækkelig kritisk masse. Det skaber vi ved at stå sammen med vores svenske kolleger, siger Frank Jensen til DR P4 København.

Regionsrådsformand i hovedstaden, Sophie Hæstorp-Andersen, mener også, at tiden er løbet fra Øresundskomiteen:

- Vi kan se, at integrationen over Øresund er gået i stå. Ude i verden ved man ikke, hvad Øresund er, og det kan være svært at udtale. Til gengæld kan vi se, at Copenhagen er et stærkt brand, siger hun til DR P4 København.

Hun vil gerne også have Sverige med ombord i et samarbejde.

- Vi arbejder lige nu på at få Skåne og de 33 kommuner der med på at omdanne Øresundskomitéen til en ny Greater Copenhagen-samarbejde, siger Sophie Hæstorp-Andersen til DR P4 København.

Greater Copenhagen-strategien vil satse på fire vækstområder, herunder sundhed, digitalisering, bæredygtighed og kreative fag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik