Sejlere: Stramninger overfor vandscootere er ikke nok

Brugere af Københavns Havn vil have lukket stigbordene hermetisk og have flere "her og nu"-sanktioner overfor vanvids-sejlere i havnen.

- Vi skal bare lukke helt i, så man ikke kan komme ind med vandscootere og de små motorbåde, siger Mogens Ole Larsen til TV 2 Lorry.

- Vandscootere må slet ikke sejle i havnen og lukker vi helt i, så kan de ikke komme ind. Eller ud, når politiet er efter dem. Og det generer ikke kajakkerne. De kan sagtens bære kajakken op over øen ved slusen, siger han.

Vi står i solskinnet, og vandstanden er så lav ved slusen og stigbordene i Sydhavnen, at både kajakker og småbåde sejler i gennen de store åbninger i dæmningen.

- Det vil genere så få, at det er ligemeget. Der er frivillige til at betjene slusen døgnet rundt, så også de små både kan komme igennem, siger Mogens Ole Larsen.

Han har selv båd i havnen, og han kan ikke se, hvad det skulle nytte, at der først til næste år kommer gang i sanktionerne overfor vandscooterne i havnen. Det er løsningen fra nu af, der skal til. Og én af dem er at spærre stigbordene - helt.

Initiativer er ikke nok

Efter at to amerikanske kvinder blev dræbt af en vandscooter, der ræsede rundt i Københavns havn i alt for høj fart, er det strømmet ind med forslag om sanktioner.

Politiet vil opgradere patruljeringen. Og lukningen kan spærre vandscooterne inde.Og erhvervsministeren har taget initiativ til, at der fra næste år kommer kørekort til vandscootere og at der kan placeres ansvar forsikringsmæssigt, når vandscootere er med i uheld.

Men det er ikke nok. Flere brugere støtter den permanente lukning af stigbordene. Både Troels Brücker, talsmand for Bådklubben Valby og Ida Holst, roer i Amager Ro- og Kajakklub, kan se det fornuftige i forslaget. Også Overborgmester Frank Jensen har ønsket at få lukket stigbordene.

Motorbåde skal også straffes

Men det er ikke kun vandscooterne, der ræser rundt i Københavns Havn med al for høj fart. Troels Brücker fra Bådklubben Valby fortæller, at der er mange af de små motorbåde, der også er livsfarlige for andre gæster i havnen:

- Jeg og min kone blev sejlet ned i fredags. Af en motorbåd, der ramte os med en høj hækbølge, da han kom ræsende forbi i for høj fart. Jeg har et ordentligt blåt mærke nu, siger han til TV 2 Lorry i dag.

Politiet fangede synderne senere på dagen. Og det er Troels Brücker glad for.

Han ønsker også elektronisk måleudstyr sat op i Københavns Havn, så man kan registrere de både der sejler for hurtigt.

quote Når en motorbåd bliver taget i at sejle ræs, så skal de altså have taget deres havneplads fra dem,

Troels Brücker, sejler

Han vil have mere patruljering, og så skal stigbordene lukkes af, så politiet kan fange synderne. Men Troels Brücker har også endnu et forslag:

- Når en motorbåd bliver taget i at sejle ræs, så skal de altså have taget deres havneplads fra dem, siger han i dag til TV 2 Lorry.

- Der er ikke noget, folk er så ømme om som deres bådplads. 

I et brev til By & Havn skriver Troels Brücker:

"Vi opfordrer By & Havn til at gå foran med en registreringsordning af bådpladser i havnens bådklubber, marinaer, bådlaug m.m. Så det bliver muligt at fratage farttosserne deres bådplads, hvis de efter myndighedernes opfattelse bryder sejlreglerne gentagne gange. Selvjustits blandt sejlerne og klubberne er ikke nok. Desværre."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik