Du kan snart gå til svømning i Københavns havn

Udvalg vedtager forsøgsordning, der sikrer svømmeforeninger træningstider i Havnebadet Sluseholmen og i badezonerne Halfdansgade og Sandkaj.

Hvis du går til svømning i en klub og er vild med at svømme i åbent vand, så er der gode nyheder.

Fremover kan du dyrke din sportsgren en række steder i Københavns havn.

Københavns Kultur- og Fritidsudvalg har vedtaget en forsøgsordning med reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om Havnebadet Sluseholmen og badezonerne Halfdansgade ved Islands Brygge og Sandkaj i Nordhavn.

- I sommeren 2017 oplevede vi en stor interesse fra københavnerne for at gå til svømning i havnen. Derfor sikrer vi nu træningstider til svømmeforeningerne i byen, så endnu flere københavnere kan lære at svømme i havnen, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld.

Træningstiderne, som svømmeforeninger nu fremover kan booke, kommer til at ligge i hverdage mellem klokken 17 og 21 og i weekender mellem klokken 10 og 12.

Havnesvømning i hovedstaden

  • Kultur- og Fritidsudvalget vedtog den 28. februar 2018 at udbyde foreningstider i Havnebadet Sluseholmen samt badezonerne Halfdansgade og Sandkaj.
 
  • Svømmetiderne, der reserveres til svømmeforeningerne, skal udbydes i hverdage kl. 17-21 og i weekender kl. 10-12.
 
  • Foreninger kan søge på samme vilkår som ved øvrig tildeling af foreningstider. Under foreningernes tider i havnefaciliteterne sikres, at to baner holdes ledige til fri offentlig benyttelse, hvilket er normal praksis.
 
  • Kultur- og fritidsudvalget udarbejder snarest muligt procedurer for booking af tider og benyttelse af faciliteterne.
 
  • Ifølge Dansk Svømmeunion vokser antallet af svømmere i åbent-vand i disse år. Dette ses bl.a. ved motionsarrangementet Christiansborg Rundt, hvor deltagerantallet er steget fra omkring 1.000 i 2011 til 4.000 i 2017.

Kilde: Københavns Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik