DTU: Hvor blev 80,3 millioner kroner af?

Folketingets Finansudvalg har bedt statsrevisorerne undersøge om DTU i Lyngby har brugt en bevilling på 80,3 millioner til nye laboratorier rigtigt.

De sidste år har kraner og håndværkere domineret en stor del af DTU i Lyngby.

Der er bygget og bygget. Men der mangler noget, synes politikerne i Folketingets Finansudvalg.

De kan ikke forstå hvor nogle nye laboratorier til det veterinære beredskab er blevet af. For bygningen, der skulle have kostet 80,3 millioner er ganske enkelt aldrig opført.

Det veterinære beredskab undersøger sygdomme hos husdyr og smittefaren mellem besætninger i landbruget og mellem dyr og mennesker..

Men DTU har valgt at droppe bygningen. Noget politikerne altså nu vil have undersøgt. Det skriver Ingenøren.

Laboratorierne er der - bare et andet sted

DTU mener ikke, de har gjort noget forkert; Her oplyser man, at man har valgt at lade laboratorierne indgå i det nyindviede Center for Life Science og Bioengineering i Lyngby, der kommer hele DTU til gavn.

Det nye byggerie samler en række faciliteter, der tidligere lå andre steder i landet. Og de 80,3 millioner, der er en del af en større bevilling, er derfor brugt rigtigt.

- For os er sagen sådan set ganske klar. Vi har fået 343 millioner kroner og vi har opfyldt vores forpligtelser og disponeret derefter, og det har vi redegjort for, siger Claus Nielsen, universitetsdirektør på DTU, til Ingenøren.

Selvom bygning 205b ikke bliver opført, er laboratorierne – modtagefaciliteter, laboratorier til cellekultur, diagnostik og virussygdomme – tænkt ind i de andre bygninger 202, 204 og 205a, der i dag løser opgaver i forbindelse med det veterinære beredskab, siger Claus Nielsen til Ingenøren.

Besked kom for sent

Claus Nielsen siger desuden, at DTU har redegjort for, at de har lagt de veterinære laboratorier ind i det nye Center for Life Science og Bioengineering. Og at der i foråret kom nye forudsætninger for beredskabet fra Fødevarestyrelsen, der gjorde at byggeriet af separate laboratorier kun til veterinær brug blev for dyrt. 

Alligevel er politikerne skeptiske overfor processen om de 80,3 millioner der er brugt et andet sted end oprindeligt planlagt. Og overfor om DTU reelt har redegjort ordentligt for dette.

Her påpeger SF's medlem af finansudvalget Lisbeth Bech Poulsen, at finansudvalget fik bilaget i 11.time, og at forløbet har været "mærkeligt". 

I 2014 bragt TV 2 Lorry et indslag om det omfattende byggeri ved DTU:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik