DSBFirst til økonomisk eksamen i Sverige

De svenske myndigheder ventes at træffe en afgørelse om togselskabets licens de kommende uger

I løbet af et par uger ventes de svenske myndigheder at tage stilling til, om DSBFirst' svenske datterselskab skal fratages sin licens i Sverige, eller om togselskabet kan fortsætte sine aktiviteter i landet.
Afgørelsen vil blive truffet på baggrund af økonomiske oplysninger, som de svenske myndigheder udbad sig fra DSBFirst i begyndelsen af april, og som DSBFirst skal aflevere til Transportstyrelsen i Stockholm inden midnat mandag.

Regnskabsmaterialet skal dokumentere, at togselskabets økonomi er stærk nok til. at det kan fortsætte sine aktiviteter i Sverige.
Opfylder DSBFirst ikke de svenske myndigheders krav, kan det resultere i, at selskabet mister sin licens på togdrift i Sverige.
- Vi har ikke modtaget materialet fra DSBFirst endnu. Aftalen er, at det skal afleveres inden midnat, og så går vi i gang med at granske det, siger presseansvarlig for vej- og jernbanetrafik hos Transportstyrelsen Henrik Olars.
- Hvornår, vi træffer en afgørelse, er uvist. Det er jo en meget alvorlig sag at fratage et selskab sin licens, og man kan forestille sig, at vi vil bede DSBFirst om yderligere regnskabsmateriale, fortsætter Henrik Olars.

Allerede den 7. april bad Transportstyrelsen DSBFirst Sverige AB om at indlevere økonomisk dokumentation for selskabets økonomiske situation inden den 20. april. Togselskabet fik efterfølgende forlænget fristen til den 2. maj.
Det har mandag ikke været muligt at få en kommentar fra direktør i DSBFirst Karsten Røn Andersen, men fredag sagde han til Politiken, at det ikke kan afvises, at selskabet mister licensen til at drive Øresundstrafikken.

Transportstyrelsen har udbedt sig et årsregnskab for DSBFirst Sverige AB for 2010 samt en resultat samt balanceopgørelse for perioden fra årsskiftet frem til den 7. april i år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik