DSB parat til at rive station ned

DSB har igen foreslået at rive den gamle Hillerød stationsbygning fra 1867 ned, men Hillerød Kommune har blankt afvist idéen. I stedet skal der udarbejdes et projekt for renovering. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Noget skal der ske med stationsbygningen i Hillerød, som både er nedslidt og i hastigt forfald. DSB har i løbet af sommeren præsenteret Hillerød Kommune for en række alternative løsninger, hvoraf den mest radikale går ud på at rive stationsbygningen ned. Men det kan der ikke blive tale om, siger formanden for Hillerøds miljø- og teknikudvalg, Tue Tortzen, (T) om stationsbygningen, der er opført i 1867.
- Hillerød Station er en smuk, bevaringsværdi bygning og bygget af gode håndværkere. Sammen med andre markante bygninger i området som Mørchs skole og jernbanehotellet over for stationen er det pejlemærker, som eventuelt nybyggeri på Søndre og Nordre Jernbanevej skal indrette sig efter, siger han.
Det er den nedslidte stationsbygning og de miserable arbejdsmiljøforhold i pavillonen, der rummer Kort & Godt kiosken, som har fået DSB på banen.
- Vi håber i løbet af et til to år at kunne gå i gang med et projekt for stationsbygningen og kiosken, siger Anne Pilegaard, planlægningschef i DSB, der efter kommunens udmelding mener, det nok er mest realistisk med en renovering af den eksisterede bygning og eventuelt en ny kiosktilbygning.
Det er ikke første gang, at planer om at nedrive den gamle stationsbygning har været fremme. I 15 år har der været talt om at skaffe bedre forhold omkring station og busterminal. Det seneste projekt faldt politisk med et brag i 2000, blandt andet fordi der indgik en nedrivning af stationsbygningen.
- Jeg håber, at man finder en løsning, hvor man kan få nye funktioner ind i stationsbygningen, måske ved også at flytte kiosken derind, siger Tue Tortzen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik