DSB overvejer tilbud til indespærrede passagerer: Vand

Kaos brød løs, da et stort antal passagerer blev indespærret i et glohedt strandet tog i august - nu har DSB en plan

Kaos skal undgås med vand.

Det er konklusionen hos DSB efter sommerens kaos, da et dobbeltdækkertog brød sammen ved Hvidovre Station tilbage i august. Det var årets varmeste dag med temperaturer over 30 grader, og togets aircondition koblede fra, fordi der var gang i en røgalarm. Så mens toget holdt stille på skinnerne steg temperaturen langsomt og sikker opad.

Til sidst blev det for meget for de hårdt plagede passagerer, som begyndte at gå ud på skinnerne, og det udløste kaos i form af aflyste tog og forsinkelser resten af dagen.

Nu har DSB ifølge avisen metroxpress udtænkt en plan til, hvordan den form for kaos skal undgås fremover - passagererne skal have adgang til - vand.

 

 

-Vi vil gerne undersøge muligheden for at have vand med på togene. Men det er ikke bare at smide vand ind i togene, og så er den opgave løst. Det skal kunne opbevares, der skal være plads til det, og der er forskel på vores tog. Vi har nødkit på nogle tog med vand og chokolade, men lige præcis i dobbeltdækkertoget er der ikke umiddelbart plads. Det er noget, vi nu kigger på,« siger DSB´s informationschef Tony Bispeskov til metroexpress.

Den plan tager en af de strandede passagerer, Natascha Nielsen, godt imod.

-Man kan jo ikke drikke vandet på deres toiletter, så hvis vi bare kunne have fået uddelt noget vand, ville det have betydet meget. Når man får noget koldt vand, bliver man også kølet ned indvendigt. Det ville have dæmpet de største stresssymptomer, der kom af, at vi ikke vidste, hvornår vi ville få noget at drikke,« siger hun til avisen.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik