DSB og Tivoli samarbejder om Den store Julerejse

Tivoli og DSB har indgået samarbejde om Jul i Tivoli og temaet Den store Julerejse.

Julen er lige om hjørnet, og i den forbindelse har Tivoli og DSB indgået et samarbejde om dette års juletema på plæneområdet i forlystelsesparken.

Hjulkøbing hedder temaet, der handler om tog og jernbaner. Her vil DSB som samarbejdspartner være med til at præge designet med minder om togrejser gennem tiden, og dermed udnyttes naboskabet mellem den gamle forlystelseshave og Københavns Hovedbanegård.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse. 

Inspiration fra damptogenes æra

Togtemaet på Plænen vil bestå af en hyggelig, gammel stationsbygning, hvor man kan få varmen og lidt at spise og drikke. Ventesalen indrettes med toginteriør fra forskellige epoker i jernbanehistorien.

Grafisk illustration af Tivolis nye julescenografi.
Grafisk illustration af Tivolis nye julescenografi.
Foto: Tivoli PR

Langs med Plænen står ’togene’ med lokomotiv og vogne, der har hentet inspiration fra damptogenes æra. Hver vogn er en bod, som man kender det fra Tivoli: én sælger godter, én sælger gaver, én sælger mad, - og en af dem er en DSB-bod. I området mellem togene er der små forlystelser og hyggelig julestemning, skriver Tivoli.

Togsimulator og konkurrencer

Minderne bliver vakt blandt andet af udlån af effekter fra Jernbanemuseet i Odense, der indgår i Tivolis scenografi. Herunder et gensyn med det gamle vingehjul, der i mange år var statsbanernes logo.

Aftalen omfatter også en bod under Jul i Tivoli. Her giver DSB Havens gæster mulighed for at prøve at føre et tog i en togsimulator samt deltage i konkurrencer.

Hjulkøbing – og resten af Jul i Tivoli – åbner lørdag den 18. november og kan besøges til og med søndag den 31. december.

Vidste du det?

Tog og Tivoli

Danmarks første jernbane lå ved Tivoli.
Den allerførste danske jernbane, der åbnede i 1847, gik fra København til Roskilde. Banegården lå lige over for Tivoli, og det var en lige så stor attraktion for Tivolis gæster at kigge på toget, som det var for de rejsende at kigge på Tivoli. Et af lokomotiverne på jernbanen hed Odin, og derfor fik Tivolis nye rutsjebanen i 1985 navnet Odinexpressen.
 
Togvogne som forlystelse

Allerede da Tivoli åbnede i 1843 kunne man tage toget. Tog var nemlig temaet i Tivolis første karrusel. Det må have været tæt på science fiction for Tivoli-gæsterne at sætte sig i karrusellens togvogne her fire år før der kom tog til Danmark. Karrusellen blev i øvrigt trukket af en hest, der gik skjult under gulvet.
En tidligere rutsjebane i Tivoli havde navnet Den elektriske Jernbane. I den var vognene udformet som små togvogne.
 
Kilde: Tivoli

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik