DSB: Juletrafikken er sikret

DSBs håndværkere har besluttet at frede juletrafikken, som ellers var truet af strejker.

Du kan roligt tage toget hjem til and og flæskesteg på årets store rejsedag fredag. Juletrafikken kommer nemlig til at glide helt, som den skal.
Det oplyser Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef hos DSB, til politiken.dk.
- Ud fra den prognose vi har nu, så ser det rigtig lovende ud. Der er selvfølgelig altid en risiko for forsinkelser, når der er så travlt, men vi regner med, at det hele kommer til at køre problemfrit, siger han.

Tidligere på måneden strejkede DSB's håndværkere, fordi de er utilfredse med deres løn- og arbejdsforhold. Selv om forhandlingerne ikke er slut, kan passagererne ånde lettet op, lyder det også fra Elo Palm Jensen, der er fællestillidsmand på DSBs værksted i Aarhus.
- Det er netop blevet besluttet, at vi freder trafikken i juledagene. Vi er fortrøstningsfulde og positive over for de forhandlinger, der foregår i øjeblikket, siger han.

Han håber på at få en aftale i hus til de næste forhandlingsmøder, der finder sted i det nye år.
DSB kører med færre regionaltog i Jylland og på Sjælland og sætter i stedet ekstra togkørsel ind på juletidens populære strækninger mellem Sjælland, Fyn og København, fortæller Tony Bispeskov.
- De fleste pendlere er jo på juleferie nu, så vi bruger togene på de mere efterspurgte rejsestrækninger i stedet for, siger han.

Trafikinformationschefen lover desuden, at trafikken fredag kommer til at forløbe mindre kaotisk end sidste år, hvor den store mængde sne skabte forsinkelser og aflysninger:
- Det bliver langt bedre end sidste år, hvor vintervejret jo skabte store problemer. Vi regner med, at det bliver en fin og normal juletrafikdag med god stemning og godt humør, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik