DSB genindfører 10-minutters-drift til lufthavnen

ID-kontrollen opretholdes, men den hyppigere drift vender nu tilbage. Samtidig kører mange afgange direkte til lufthavnen fra København H.

Pendlerne kan snart glæde sig over dobbelt så mange afgange til Københavns Lufthavn i Kastrup.

Fra mandag den 24. april kører DSB igen tog til lufthavnen hvert tiende minut. Det betyder, at passagerer, der skal videre til Malmø vil spare 12 minutters rejsetid. 

- Siden midten af marts har vi testet systemet, og det er gået tilfredsstillende. Derfor tager vi nu næste skridt, hvilket imødekommer mange kunders ønske om flere tog mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn, Kastrup og ikke mindst kortere rejsetid fx mellem København og Malmø, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB, i en pressemeddelelse. 

Mange direkte tog til lufthavnen

I fremtiden vil de af togene, der starter i Helsingør, mellem klokken 6 og 22 køre direkte mellem Københavns Hovedbanegård - uden stop på Ørestad og Tårnby stationer. De to stationer vil fremover blive betjent af de tog, der starter i Nivå. 

I løbet af det sidste år, hvor passagerer til Sverige har skullet gennemgå en ID-kontrol i lufthavnen, har DSB oplevet en nedgang i passagertallet på 12 procent i forhold til 2015. Over 2,2 millioner færre passagerer tager nu toget over Øresund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik