Druk i Dyrehaven: 'Min søn lå i respirator med promille på 4'

En rystet mor advarer andre unge og forældre efter gymnasieelevers voldsomme druk i Dyrehaven.

- Jeg bliver nød til at fortælle denne barske oplevelse om min søn i fredags i håb om, at I unge mennesker tænker over denne histore, og I forældre tager en snak med jeres unge mennesker en gang mere om alkohol.

Sådan skriver Malene Nielsen Rugholm fra Smørumnedre i et opslag på Facebook. Hendes søn er netop startet i 1.g, og han deltog fredag sammen med 8000 andre gymnasieelever i en fest i Dyrehaven, hvor flere unge fik mere end en tår over tørsten.

- Min søn havde drukket øl og var i godt humør. Jeg ved ikke helt, hvor meget han drak af den vodka, 3.g tilbød ham, men han har ikke tænkt sig om i drikkelegen, og de har ikke tænkt over konsekvensen, skriver Malene Nielsen Rugholm. 

Klokken 17 fik hun et af de opkald, enhver forælder helst er foruden. Falcks ambulancereddere var på vej til Herlev Hospital med hendes søn, der var ukontaktbar. Men situationen skulle vise sig at være meget mere alvorlig end det. 

- Klokken 21 er vi godt bekymrede, da vi alle havde regnet med, at han ville have sovet den ud på dette tidspunkt. Vi rykker for blodprøvesvar, og de kommer hurtigt tilbage og siger, at hans promille ligger på 4,0, og at han er i livsfare. De lægger ham hurtigt i respirator og kører ham op på intensiv. Så barsk, skriver Malene Nielsen Rugholm, der aftenen igennem frygtede for sin søns liv. 

Hendes søn var langt fra den eneste. På Bispebjerg blev fem unge indlagt, og på Herlev Hospital fik de hele ni unge ind fra festen i Dyrehaven. De var så svært forgiftede, at de havde svært ved selv at trække vejret. To af dem, den ene Malene Nielsen Rugholms søn, måtte en tur på intensiv.

- Det var meget forgiftede unge mennesker. Nogen af dem var i livsfare. De kunne ikke selv trække vejret, og det var rigtig kritisk. Der er aldrig nogen af os, der har set børn så forgiftede kun af alkohol, siger Jan Toftholm, vicedirektør for Herlev og Gentofte Hospital til TV 2 Lorry.   

De forgiftede unge optog så meget tid og plads på Herlev Hospitals børneafdeling, at andre syge børn måtte flyttes.

- De var så dårlige, og mængden af unge var så stor, at vi måtte midlertidigt lukke afdelingen ned og lade børn derudover køre til Nordsjælland. 

Heldigvis blev de unge, deriblandt Malene Nielsen Rugholms søn, rettet op efter festen og overlevede forgiftningen.

- Heldigvis vågnede han stille op ved en totiden. Jeg er så taknemmelig for, at der var nogle unge mennesker i Dyrehaven, der ringede 112. Tak til jer. I kan være grunden til, at jeg kan kramme min søn i dag, skriver Malene Nielsen Rugholm.

Hun håber, at hun ved at gå ud med historien om sin søn kan få andre unge til at tænke sig bedre om og sætte nogle tanker igang hos andre forældre. 

Se Herlev Hospitals oplevelse af de forgiftede unge i indslaget her.

Ni unge blev indlagt med alvorlige forgifftninger efter weekendens fest i Dyrehaven

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik