Dropper planerne om stort feriecenter

Det nye store feriecenter ved Kildedal i Egedal Kommune bliver ikke til noget

Bestyrelsesformand Bjarne Bøgh Jensen fra feriecenterkoncernen Dayz Resort har i et brev meddelt Egedal Kommune, at Dayz Resort ikke længere ser sig i stand til at realisere projektet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Dayz Resorts begrunder beslutningen med, at det ikke - sådan som man havde forestillet sig - er muligt at udvide feriecenterarealet ved at ekspropriere en række privatejede matrikler og etablere nye søer i området, skriver kommunen, og onsdag aften orienterede borgmester Willy Eliasen (V) Økonomiudvalget om, at Dayz vil ophæve kontrakten med Egedal Kommune.

- Vi er ualmindeligt ærgerlige over, at Dayz ikke er i stand til at realisere feriecenteret. Vi har hele tiden troet på projektet, som kunne have haft stor turismemæssig betydning for hele hovedstadsregionen. Det har imidlertid aldrig været en del af kontraktgrundlaget, at Dayz-koncernen kunne udvide projektet ved at erhverve private matrikler gennem ekspropriationer. Dayz kunne i stedet have forhandlet sig til mere jord end den, Egedal Kommune ejer, siger Willy Eliasen.

Siden 2011 har Egedal Kommune i samarbejde med feriecenterkoncernen Dayz Resorts arbejdet på at udforme plangrundlaget for feriecenteret med 1600 ferieboliger, og kommunen har investeret betydelige ressourcer i at udarbejde et lokalplanforslag.

Dayz Resorts gør i brevet til Egedal Kommune krav på de 10 millioner kroner, som selskabet betalte i forbindelse med indgåelsen af kontrakten, men borgmesteren afviser, at Egedal Kommune skal betale pengene tilbage.

- Vi mener bestemt ikke, at der er juridisk belæg for at kræve beløbet tilbage, siger Willy Eliasen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik