Ingen øl-stafet: DTU arrangerer rustur uden alkohol

DTU arrangerer alkoholfri rustur med stor succes. Igen i år er der fuldt hus.

Malou Freja Storgaard Jensen drikker ikke ret meget alkohol, fordi hun får det fysisk dårligt meget hurtigt.

Derfor tog hun, som biomedicinsk studerende på DTU, med på den alkoholfrie rustur, fortæller hun til TV 2 Lorry:

- Jeg synes, det er irriterende at være afvisende over for de mennesker, som jeg gerne vil være ven med. Men de spørger hele tiden, om jeg ikke skal have en drink, og det vil jeg ikke. Derfor valgte jeg at tage med på den alkoholfrie tur, så jeg slap for alle spørgsmålene, siger hun. 

Masser af unge deltager

Og hun er ikke alene om at foretrække den alternative tur.

I denne weekend afvikler DTU nemlig for tredje år i træk, det alkoholfrie alternativ til den traditionelle rustur, og 50 nye DTU-studerende er med til lære-hinanden-at-kende-lege uden indtagelse af stærke drikkevarer.

Ifølge studenterforeningens formand stiller det anderledes krav til arrangørerne, end når folk er fulde:

- Når du er fuld, bliver du sat til at finde en tandbørste eller et krus som stafet, og det hold der finder tingen hurtigst vinder. Når vi har den alkoholfrie tur, så kan det være du skal finde din værdighed eller dit moralske kompas, siger formanden for Polyteknisk Forening på DTU, Mette Bybjerg Brock, til TV 2 Lorry. 

- Det er sjovt at blive udfordret lidt mere, hvis man er ædru, forklarer hun. 

Formand: Ikke alle kan løsne op uden øl

I dag blev der også lagt sidste hånd på drejebogen til den traditionelle rustur, som starter i den kommende uge.

Og selvom studenterforeningens formand kalder den alternative tur for et opgør med danske universitetsstuderendes druk-image, så mener hun alligevel ikke, den kan erstatte den traditionelle tur:

- Der er nogle som ikke kan løsne op og lære nye mennesker at kende uden at få en øl. Det ville godt kunne lade sig gøre at lave alle ture alkoholfrie, men vi ville ikke få fat i alle på den måde, siger Mette Bybjerg Brock.

For dem, som ikke har brug for alkohol for at have det sjovt, er den alkoholfrie tur dog både et mentalt og fysisk frirum.

Sådan oplevede Malou Freja Storgaard Jensen det, da hun var afsted sidste år.

- For eksempel dansede vi og det er altså meget længe siden, at jeg har danset vildt til en fest uden at have drukket alkohol. Det var virkelig rart, at der blev skabt et rum, hvor det var i orden at slå sig løs på et dansegulv uden at være fuld. Det er svært at finde andre nadre steder, siger Malou Freja Storgaard Jensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik