Droner afslører revner i taget på Roskilde Domkirke

Højteknologiske droner blev sendt op for at undersøge det gamle kobbertag på Roskilde Domkirke for huller.

Droneteknologien er det nye sort inden for en lang række brancher.

I TV-branchen kendes dronerne for de flotte billeder fra luften, i Hofor kendes de for termiske kameraer, som ved overflyvning over boligområder kan afsløre huller i varmerør under jorden, mens brandvæsenet også kan opsende droner for at afsløre gløder og flammer, som ikke kan ses med det blotte øje.

Hos Rambøll er dronerne også et hit, og tirsdag eftermiddag kredsde højteknologiske droner over kobbertaget på domkirken i Roskilde midtby.

Sammen med Roskilde Domkirke tester Rambøll en ny teknologi, der skal gøre det lettere at efterse kobbertaget.

- Den er god, fordi den sparer os nogle penge. Vi skal ikke ud og leje en lift på minimum 70 meter for at nå op på tagene, siger Ole Højlund, der er byggeteknisk leder i Roskilde Domkirke.

Se TV 2 Lorrys indslag om taget på Roskilde Domkirke herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

Taget på Roskilde Domkirkes ses efter i sømmene.

Som opgaven måske antyder, er det nemlig ikke en lille opgave, at efterse domkirkens højtragende tårne, spir og det store kobbertag.

Kirken har konstateret, at der er revner i taget, og derfor er dronen nu sat på opgave for at tjekke resten af taget.

- Der er det altså lidt nemmere at stå hernede og flyve med en drone for at se, om vi kan se de her mikrorevner. Det er dronen rigtig god til med det her zoomkamera, som vi har.

- Kameraet kan zoome ind 30 gange, så det er faktisk så deltaljeret, at vi kan se et menneskehår, selvom dronen hænger fem meter fra taget, lyder det fra Claus Ole Shulz, der er dronekoordinator for Rambøll.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik